Волинський науковець виграв грант президента

Волинський науковець виграв грант президента
Викладач Луцького національного технічного університету Ярослав Пастернак став одним із 54 – ох молодих українських вчених, які отримають грантівські кошти Президента України на наукові дослідження.

Про це, посилаючись на «Урядовий портал», інформує «Волинська правда».

Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 54-ом молодим українським вченим на загальну суму 3 млн 540 тис. грн. Відповідне розпорядження було подано МОН та проголосоване на засіданні Уряді 22 березня.

На конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень у 2016 році на здобуття грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік було подано 152 заявки. Саме з них і обирали переможців.

Учені отримають фінансові заохочення для досліджень екосистем, розробки противірусних препаратів, аналізу невербальної комунікації у криміналістиці, аналізу архівів УНР, соціологічного моніторингу студентського життя та ін.

Одним з переможців конкурсу став і доктор фізико-математичних наук, доцент кафедри Луцького національного технічного університету Ярослав Пастернак. Тема його праці - «Розробка методів граничних інтегральних рівнянь для двовимірного та тривимірного аналізу структурно неоднорідних анізотропних термомагнітоелектропружних тіл».

Гроші на ці гранти вже зарезервовано у Державному бюджеті України на 2017 рік. Для того, щоб ці кошти були надані молодим науковцям, залишився один крок – підписання відповідного розпорядження Президентом України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець!!! Побільше таких науковців.
Відповісти
Останні новини
Волинський науковець виграв грант президента
25 березень, 2017, 17:02