«Із пів-України звозилися тушки», – Гунчик про ковельський ветсанзавод

«Із пів-України звозилися тушки», – Гунчик про ковельський ветсанзавод
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик хоче притягнути до відповідальності директора ковельської філії «Укрветсанзавод» та посадовців Держекоінспекції.

Про це він заявив під час оперативної наради у понеділок, 27 березня.

Нагадаємо, на окраїні Ковеля розташована філія «Укрветсанзаводу», який переробляє туші мертвих тварин. Через те, що директор підприємства допустив завезення на територію в десятки разів більше туш, ніж могли переробити, близько 2470 тонн туш лежали під відкритим небом, а близько 900 тонн закопали у компостні ями. При цьому підприємство може відповідно до дозволів переробити від 10 до 60 тонн.

За словами голови ОДА та його заступника Сергія Кошарука, директор підприємства Вадим Сухонос хотів таким чином «заробити», звозячи туші «із пів-України». Зокрема називають Львівську та Тернопільську область.

Також Гунчик називає бездіяльністю та халатністю дії обласного представництва Держекоінспекції. Голова ОДА вже звернувся до правоохоронців, щоб притягнути до відповідальності директора та відповідних екологів. Також він обіцяє, що Сухоноса звільнять із посади. Щоб частково вирішити проблему, за словами Сергія Кошарука, вже планують вивезення близько 360 тонн відходів на філії «Укрветсанзаводу» в інших областях, щоб частково його розвантажити. Також Кошарук заявляє, що свого часу Ковельська міська рада прийняла рішення, яким наблизила житлові вулиці Ковеля ближче, ніж на 1000 метрів до заводу.

Проте Володимир Гунчик вважає, що закривати завод поки не варто, бо спочатку треба «розібратися» із сотнями тонн відходів. А потім підприємство треба зберегти із новим керівництвом, адже нинішній директор Вадим Сухонос «порушив все, що можна». Тому він закликає обласну прокуратуру взяти справу Сухоноса на особистий контроль. А завод Гунчик хоче таки зберегти, бо відходи із Волині треба кудись «дівати».

Натомість дії політиків та громадських активістів біля заводу він назвав «піар-акцією». «Чогось вони на наші шахти чи на КХП №2 не їдуть», – заявляє Гунчик. Посадовець натякає, що названі підприємства також «проблемні».

Нагадаємо, ковельський ветсанзавод блокували активісти «Національного корпусу». Також туди приїжджав нардеп Ігор Гузь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а те що завод на протязі 2 років звертався більше 5 разів з вирішенням даної проблеми а Гунчик з Кошаруком не відгукувались на прохання допомогти а лише відписували то хто тепер Гунчика покарає теж прокуратура?))0
Відповісти
Останні новини
На Волині горіла баня
27 березень, 2017, 10:12
«Із пів-України звозилися тушки», – Гунчик про ковельський ветсанзавод
27 березень, 2017, 09:49