«Луцькводоканал» за рік втратив майже 12 мільйонів

«Луцькводоканал» за рік втратив майже 12 мільйонів
Протягом 2016 року комунальне підприємство «Луцькводоканал» зазнало збитків на 11 мільйонів 888 тисяч гривень. Окрім того, підприємство має заборгованості – лише за електроенергію боргує понад 8 мільйонів гривень.

Про це стало відомо 27 березня під час засідання архітектурної комісії міськради.

За словами директора підприємства Івана Корчука, минулого року підприємство значно зменшило реалізацію послуг. Зрештою, підприємство зазнало збитків. Однією з ключових причин поряд із заборгованістю є те, що майже до кінця року не вирішувалося питання щодо встановлення тарифу на централізоване постачання води. З цим питанням зверталися і до Нацкомісії, та до 1 жовтня рішення не було.

Обсяг заборгованості, яка виникла через різницю тарифів, – понад 13 мільйоні гривень. Протягом минулого року підприємство отримало доходів на 63 мільйони 665 тисяч, що на 2 мільйони менше від плану, 93% цієї суми отримали від послуг водопостачання. Витрати ж становили 95 мільйонів 553 тисячі, що менше запланованого.

Корчук зауважив, що в умовах постійного підвищення цін, собівартість послуг зростає за рахунок збільшення збору для користування надрами та зростання вартості газу. Дебіторська заборгованість «Луцькводоканалу» за постачання води станом на 1 січня становить 3 мільйони 499 тисяч. Кредиторська заборгованість – 9 мільйонів 114 тисяч, з яких понад 8,5 мільйона – перед «Волиньобленерго».

Водночас, понад 1300 споживачів боргують підприємству суми понад 1000 гривень. Боротися ж з такими боржниками фактично неможливо, адже проводити відключення не можна згідно із законодавством. Обмеження ж постачання, за словами Корчука, не дає відчутних результатів. «Працюємо в таких умовах, де відключення неможливе», – зауважив Корчук.

Натомість, із 1 квітня мають затвердити новий тариф. Тому, якщо у подальшому не зростатиме ціна на енергію, передбачувані збитки у 2017 році можуть сягнути 2,5 мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Луцькводоканал» за рік втратив майже 12 мільйонів
27 березень, 2017, 12:09