В Україні хочуть збільшити податок з туристів

В Україні хочуть збільшити податок з туристів
З 1 січня 2013 року Міністерство фінансів України пропонує збільшити туристичний збір, який сплачують туристи у готелях.

Нині туристичний збір становить від 0,5 до 1 %, - повідомляє РБК-Україна.

Органи місцевого самоврядування встановлюють у вказаних межах свою ставку для оподаткування. Згідно з рішенням Луцької міської ради від 26 січня 2011 року, ставка збору встановлюється у розмірі 1 % вартості усього періоду проживання (ночівлі) за вирахуванням податку на додану вартість.

Відповідно до проекту «Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України» пропонує з 1 січня 2013 року підвищити ставки туристичного збору для готелів у залежності від категорії (тобто, кількості «зірочок») від 0,5 до 4% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Крім того, для інших об’єктів, призначених для надання послуг з тимчасового розміщення (в тому числі для мотелів, пансіонатів, будинків відпочинку, туристичних баз, кемпінгів), в залежності від рівня обслуговування в них (перший, другий, третій, четвертий, п'ятий рівні), - ставка становитиме від 0,2 до 0,5% розміру мінімальної заробітної плати.

Планується, що закон набире чинності з 1 січня 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні хочуть збільшити податок з туристів
06 листопад, 2012, 15:04