Незаконні піщані кар’єри на Волині перетворюються на сміттєзвалища

Незаконні піщані кар’єри на Волині перетворюються на сміттєзвалища
Волинська облрада розглядатиме звернення до ОТГ, сільських та селищних рад, щоб вони вживали заходів для запобігання нелегального видобування піску.

Про це йшлося сьогодні, 28 березня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, - повідомили у прес-службі Волиньради.

Ініціював питання заступник голови комісії Ігор Лех. Він вважає, що на Волині пора припинити незаконне використання піщаних кар'єрів. Депутат поцікавився, чи достатньо в цьому аспекті працюють правоохоронні органи та екологічна інспекція.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук повідомив, що в минулому році ряд перевірок проводила інспекція Держгеонадр України, але не уточнив, чим завершилися ці перевірки.

Депутат Сергій Котюк впевнений, що найбільше зловживань на територіях сільських рад.

Цю інформацію підтвердив голова ОДА, депутат Володимир Гунчик. Він уточнив, що 99% незаконного видобування піску відбувається саме на територіях сільських рад, а на місцях нелегальних кар'єрів виникають стихійні сміттєзвалища. Губернатор повідомив, що в ОДА прийнято розпорядження про екологічну паспортизацію, яке передбачає, що кожна рада базового рівня матиме екологічний паспорт.

Потому депутати вирішили підготувати проект звернення до органів місцевого самоврядування та закликати спільно навести лад з видобуваннм піску.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Незаконні піщані кар’єри на Волині перетворюються на сміттєзвалища
28 березень, 2017, 18:26