Перехопили інструкції спецслужб Росії щодо дискредитації України

Перехопили інструкції спецслужб Росії щодо дискредитації України
СБУ перехопила інструкції спецслужб РФ щодо дискредитації України на тлі подій у Луцьку.

Про це повідомляє IA ZIK із посиланням на Радіо Свобода.

До рук львівських поліцейських потрапили електронні інструкції російською мовою щодо підготовки акцій із дискредитації України і висвітлення негативно цих подій у медіа.

«Це свідчить про одне – російська агентура активно працює на території Західної України», – наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ

Згідно з цими інструкціями російських спецслужб, зазначив очільник Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, 29 березня на Львівщині діяла група з близько 150 осіб, яка намагалась вчинити антипольську провокацію на трасі Львів-Рава-Руська. Люди ходили по пішому переходу, перешкоджаючи руху транспорту, розгорнули плакати польською мовою на кшталт «Ні! Геноциду поляків», «Волинь у наших серцях», а коли хотіли запалити шини, поліція їх затримала. Серед учасників цієї акції не було жодного представника польської громади, повідомив керівник поліції. За даними правоохоронців, за участь у провокації роздавали від 50 до 200 гривень.

«Поляків на цій акції не було. Там були наші наркозалежні «клієнти» і діти 13-14 років, школярі зі Львова. Свідомих людей там не було. Замовників ми відслідковуємо. Це мала бути чергова провокація зі сторони Росії. Учасники акції мали навіть квадрокоптер, щоб створити «картину» для ЗМІ. Ми допитуємо всіх учасників акції», – повідомив Валерій Середа.

СБУ знала про акцію на кордоні заздалегідь, стежила за підготовкою, щоб перехопити замовників.

«Акція мала тривати до 22-ї години. Також планувався силовий опір правоохоронним органам, плакати виконані досить якісно з поліграфічної точки зору. Тобто, до акції заздалегідь добре готувались», ‒ зауважив начальник Апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Учасники акції прибули організовано автобусами з Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей, а також організатори підібрали людей без місця проживання поблизу місцевого ринку. За даними СБУ, серед організаторів акції були уродженець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері. Олександр Ткачук повідомив, що відео з цієї акції планували в режимі онлайн транслювати через мережу інтернет за допомогою квадрокоптера. Паралельно готувались інформаційні «вкиди» через загальнонаціональні ЗМІ.

Обстріл приміщення польського консульства у Луцьку, провокація на трасі Львівщини здійснено з метою розпалити ненависть у західному регіоні між українцями та поляками, а також є намаганням залякати польську громаду в Україні, щоб спонукати людей виїжджати в сусідню державу, а ще спроба російських спецслужб організувати телефонну розмову з польським президентом Анджеєм Дудою (тоді, коли президенти України і Польщі вже порозмовляли) – це схема російських провокацій, зазначають в СБУ.

Щоби запобігти черговим провокаціям, президент України доручив посилити охорону іноземних дипломатичних та консульських установ в Україні. Адже такі акції можуть активізуватись. Оскільки 28 квітня українці вшановуватимуть трагічну сторінку – 70-і роковини операції «Вісла», коли у 1947 році упродовж півроку примусово було депортовано близько 150 тисяч українців із Ряшівського, Люблінського і Краківського воєводств на захід і північ Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перехопили інструкції спецслужб Росії щодо дискредитації України
30 березень, 2017, 13:17