У Луцьку розповіли про поетичний фестиваль «Meridian Lutsk»

У Луцьку розповіли про поетичний фестиваль «Meridian Lutsk»
Організатори поетичного фестивалю Meridian Lutsk розповіли про концепцію та мету міжнародного заходу.

Про це йшлося під час прес-конференції у четвер, 30 березня.

Організаторами фестивалю є команда Міжнародного фестивалю Meridian Lutsk. Фестиваль відбуватиметься 6-8 жовтня 2017 року за підтримки департаменту культури Луцької міської ради та мистецького об’єднання «Стендаль». Партнерами будуть член виконавчого комітету Луцької міської ради Роман Бондарук та Генеральне Консульство Республіки Польща у Луцьку.

Такий фест вирішили організувати з метою відновлення мультикультурного звучання Луцька, налагодження діалогу між країнами-учасницями через організацію літературно-мистецького дійства.

Захід має на меті створити сучасне культурне обличчя регіону, забезпечити звучання Луцька та Волині в українському та світовому інформаційному просторах; підтримувати міжнародний авторитет та репутацію Волині й Луцька як центру національного та міжнародного культурного туризму.

Організатори розповіли, що фестиваль є унікальним. Під нього представлять творчість сучасних авторів Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Білорусі, Чехії, Ізраїлю та України.

Президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев розповів, що про такий фестиваль будуть чути у всій Європі.

Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів зауважила, що для міста є досить престижним приймати такий міжнародний фестиваль. За її словами, міська рада виділила 270 тисяч гривень на проведення заходу.

Письменник Сергій Жадан висловив сподівання, що фестиваль пройде на найвищому рівні, мовляв, дуже грамотно та ефективно інвестувати кошти в культуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У «ПортCity» - День сміху
30 березень, 2017, 17:10
У Луцьку розповіли про поетичний фестиваль «Meridian Lutsk»
30 березень, 2017, 16:48