У Луцьку під багатоповерхівками розлилася смердюча ріка дизпалива. ФОТО

У Луцьку під багатоповерхівками розлилася смердюча ріка дизпалива. ФОТО
У спальному районі Луцька у ніч на вівторок, 6 листопада, сталася надзвичайна подія – просто на вулиці утворилась смердюча ріка з нафтопродуктів.

Про це у випуску новин 6 листопада повідомив телеканал «Аверс».

Мешканці будинку №6, що на вулиці Конякіна, у ніч з 5 на 6 листопада мучилися від смороду ядучих випарів.

Як виявилося вже вранці, територію біля дороги залило нафтопродуктами.

Стало відомо, що смердюча речовина - це дизпаливо, яке вилилося, скоріш усього, з бензобака вантажівки, що стояла край дороги. За неперевіреною інфомрацією, витекло палива чимало - близько 400 літрів.

Як розвиднилося, люди побачили такий собі водоспад із нафтопродуктів, який тік від автостоянки, що біля будинку №6 на Конякіна, аж до дорожньої розв’язки біля ринку. Через це при дорозі та на зупинках утворилося болото.

Частина пального потрапила до каналізацію, а звідти через шахти – у під’їзди багатоповерхівок.

Близько полудня комунальні служби почали засипати токсичну калюжу піском. Коли місцеві звернулися на лінію оперативного реагування міської ради та до екологів, їх нічим не заспокоїли – лише розповіли, що випари солярки мають здатність роз’їдати легені.

Надвечір сюди прибули працівники комунального підприємства «Луцьктепло». Вони вивантажили на місце самоскид піску, яким засипали розлите дизпаливо. А ще повідкривали люки, щоб токсична речовина випаровувалася.

Як розповів заступник директора ДКП "Луцьктепло" Дмитро Дубняк, розлитий нафтопродукт потрапив у цементні ніші, в яких прокладені труби тепромережі. Відтак, їдучий запах мусить деякий час вивітрюватися.

Як повідомив начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк, звідки взялося дизпаливо - невідомо. "Мабуть, з бака у когось вилилося. То хай міліція шукає. Але ми ситуацію ліквідували - засипали піском, зібрали", - розповів комунальник.

Фото, зроблені на місці розлитого мазуту наступного дня, у середу, 7 листопада. Там досі є їдкий запах дизпалива:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аварія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зливали соляру?
100%
Відповісти
Блин, разберитесь там или СОЛЯРКА, или МАЗУТ. Это две большие разницы.
Відповісти
Дякую, виправили. Спочатку у тексті був мазут (так запевняли окремі ті, хто бачив). потім уточнили - таки дизаливо. а виправили не усюди...
Відповісти
По Луцьку їздить "прибиральна машина",на вигляд їй років сорок,мазут і соляра з неї тічуть зі всіх дирок,на ранок по всьому центру калюжі,і нічо ,всі ходять,мовчать,а більшість навіть не помічає...і це в обласному центрі!...
Відповісти
То є Андрій Книш на Даф
Відповісти
Останні новини
У Луцьку під багатоповерхівками розлилася смердюча ріка дизпалива. ФОТО
07 листопад, 2012, 14:58