Суд відмовився призначити утримання під вартою директора скандальної волинської фірми

Суд відмовився призначити утримання під вартою директора скандальної волинської фірми
Луцький міськрайонний суд та Апеляційний суд Волинської області відмовили у клопотанні слідчого ГУ Нацполіції щодо утримання під вартою директора скандальної волинської фірми ПП «Екоресурси Волині».

Про це йдеться у рішеннях судів від 11 та 20 березня.

Нагадаємо, тільки впродовж грудня 2016 року Луцька районна рада через своє комунальне підприємство «Луцьке» в обхід системи «Prozorro» заплатила ПП «Екоресурси Волині» близько 7,4 мільйона гривень за різні роботи. Проте станом на кінець січня 2017 принаймні частина із них так і не виконана належним чином. А саме підприємство разом із кількома іншими зареєстроване в селі Коршів в приміщенні сільради.

Як ідеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 4 січня 2017-го, він задовольнив клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, які стосуються «проведення робіт/надання послуг по встановленню/заміні котлів в загально освітніх школах розташованих на території Луцького району в с. Чаруків, с. Липини, с. Садів, с. Шепель, смт. Рокині у період 2016 - 2017 років». Це зокрема оригінали договорів між КП «Луцьке» та ПП «Екоресурси Волині», оригінали проектної, кошторисної документації, акти приймання/передачі виконання робіт/надання послуг щодо котлів в загальноосвітніх школах цих сіл.

Рішення мотивували там, що «досудовим розслідуванням встановлено факт можливого зловживання службовим становищем службовими особами КП «Луцьке» під час укладання договорів із суб'єктами господарювання на придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти без проведення процедури закупівлі із одночасним проведенням їх оплати до фактичного виконання робіт в результаті чого інтересам держави було завдано значної шкоди».

Директору підприємства Роману Дудчику оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частин 4, 5 статті 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», частини 1 статті 366 КК України «Службове підроблення».

Проте клопотання слідчого про утримання директора під вартою а 60 днів із заставою 760592 гривні суд не задовольнив. Прокуратура та слідство вважають, що Дудчик «може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, чинити тиск на свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином та вчинити інше кримінальне правопорушення». Натомість йому призначили лише особисте зобов’язання прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора та суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продажні судді.
Відповісти
Продажні слідчі.
Відповісти
Останні новини
Суд відмовився призначити утримання під вартою директора скандальної волинської фірми
31 березень, 2017, 13:02