На Волині медики врятували чоловіка, в якого зупинилося серце

На Волині медики врятували чоловіка, в якого зупинилося серце
Лікарі у Нововолинську зуміли таки врятувати чоловіка, в якого на 25 хвилин зупинилося серце.

Про це у Facebook написав головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц.

Куц зазначив, що о 08:28 до диспетчерської Волинського обласного центру ЕМД в Нововолинську надійшов виклик від 72-річного місцевого жителя з приводу болю за грудиною, задишку, пітливість.

Медики прибули прибули на місце виклику вже за 9 хвилин. Лікарі провели обстеження та електрокардіографічне дослідження хворому і діагностували гострий інфаркт міокарду. Надавши невідкладну допомогу, його терміново госпіталізували в міську лікарню. Проте, в приймальному відділенні стан пацієнта раптово погіршився: о 09:25 настала раптова смерть.

Бригада лікарів негайно розпочали серцево-легеневу реанімацію, зокрема ШВЛ, непрямий масаж серця. Для моніторування серцевого ритму використали дефібрилятор. Допомогу бригаді надавали чергові лікарі приймального та реанімаційного відділень.

Завдяки професіоналізму та спільним, злагодженим діям медичних працівників реанімація була успішною – на 25-й хвилині у хворого з’явилося дихання, відновився кровообіг. Хворого в свідомості та стабільному стані, транспортували в реанімаційне відділення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині медики врятували чоловіка, в якого зупинилося серце
31 березень, 2017, 16:17