У Луцьку з аукціону продавали картини онкохворих діток

У Луцьку з аукціону продавали картини онкохворих діток
У Луцьку відбувся благодійний аукціон картин, які створили онкохворі діти під керівництвом відомих художників.

Організатором аукціону є дитячий благодійний проект «Angel of Hope», – йдеться в сюжеті Громадського.Волинь.

«Він поділений на декілька етапів: перший етап – це була перша зустріч художників Волині з дітками, вони малювали, другий етап так само, була зустріч з художниками, долучились ще деякі художники, які в перший етап не потрапили і були придбані ще деякі сувеніри, були придбані подаруночки діткам і третій етап вже, безпосередньо – це аукціон» – зазначає організаторка Нашутинська Євгенія.

9-го березня у приміщенні готельно-ресторанного комплексу «Чевермето-Ірен», що знаходиться на вулиці Дубнівській, 99-а, розпочалася виставка картин, створених онкохворими дітками під керівництвом відомих художників для того, щоб кожен охочий міг долучитися до доброї справи – порятунку онкохворих дітей.

«Діти, які малювали ці картини, вони наші найкращі діти, вони борються з захворюванням, але вони дуже є талановиті. В цих картинах відображене ставлення до життя, як би дорослі не говорили: «ой, дитина хвора на злоякісне захворювання, це вже вирок», але в цих картинках ви не бачите жодного смутку. Там сонце, там море, дельфіни, квіти, взагалі, це виражає таке прагнення до життя і до одужання» – розповідає завідувачка онкогематологічного центру Волинської області.

Всі гості змагались за право стати власником тієї чи іншої картини. Стартова ціна лоту – 100 гривень.

«Ці картини, хто придбав, кошти на ліки дітям, а ці картинки власник не забирає додому, він передає ці картини в ті палати, де живуть ці діти. Тобто вони будуть їх радувати кожен день. Вони будуть прокидатися, дивитися на цей настрій тих картин, які вони самі, власне, і намалювали» – ділиться враженнями ведучий аукціону Сергій Скулинець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з аукціону продавали картини онкохворих діток
01 квітень, 2017, 04:02