Волинська «Батьківщина» вимагатиме скасування «антинародної» абонплати за газ*

Волинська «Батьківщина» вимагатиме скасування «антинародної» абонплати за газ*
На Волині представники партії «Батьківщина» вважають антинародним рішення НКРЕКП про встановлення абонплати за підключення до системи газопостачання. Тож партія ініціюватиме на позачергових сесіях міських та районних рад звернення депутатів із вимогою скасувати незаконну постанову НКРЕКП щодо абонплати за підключення до газорозподільчих мереж.

Про це під час прес-конференції 3 квітня заявив перший заступник виконувача обов’язків голови облпарторганізації «Батьківщина» Андрій Козюра.

Він нагадав, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Відтак, починаючи із квітня, щомісяця споживачі сплачуватимуть абонплату за приєднання до газових мереж незалежно від фактичного обсягу споживання.

Це щомісячна фіксована плата за підключення до мережі. Тому фактично газ подешевшає як товар, але для споживачів без лічильників, які використовують газ для приготування їжі, платіжка зросте у кілька разів.

Ухвалені 28 березня постанови Андрій Козюра назвав антинародними.

Йдеться про те, що з 1 квітня через нові тарифи як мінімум для третини населення така абонплата зросте. Раніше вони сплачували за цю послугу 30 гривень, куди були включені 26 гривень вартості носія та 4 гривні за транспортування. За словами Козюри, постанови НКРЕКП фактично «скасували 4 гривні», натомість тепер за транспортування та розподілу доведеться платити 90 гривень. Усі кошти, сплачені за розподіл, надходитимуть до облгазу. Окрім того, на вказану суму не поширюватиметься субсидія.

Відтак лише за рік «Волиньгаз» отримає 525 мільйонів гривень. Хоча фактично газові мережі є державною власністю, а облгази лише використовують їх.

До слова, розмір тарифу відрізнятиметься й у регіонах залежно від обсягу витрат та кількості споживачів. Тариф буде меншим там, де більша кількість населення та розвинений промисловий регіон.

«Встановлення таких поборів із населення недопустимо», - наголосив Андрій Козюра.

Тому «Батьківщина» ініціюватиме скликання позачергових сесій у міських та районних радах Волині, де внесуть звернення до Президента та Верховної Ради щодо відміни абонплати та скасування незаконного рішення НКРЕКП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
конченан влада кончена країна
Відповісти
Захисник,мать тв..Воно взагалі розуміє,про що меле.Ідіот.
Відповісти
Останні новини
Волинська «Батьківщина» вимагатиме скасування «антинародної» абонплати за газ*
03 квітень, 2017, 15:32