Суд оштрафував волинського екс-кандидата у нардепи

Суд оштрафував волинського екс-кандидата у нардепи
Суд визнав винним одного з 11 кандидатів у нардепи по одномандатному виборчому округу №23 у неподанні остаточних фінансових звітів щодо виборчої кампанії.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань з посиланням на громадянську мережу ОПОРА.

Так, Печерський районний суд Києва визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення одного з кандидатів, який брав участь у проміжних виборах народних депутатів України у 23-му виборчому окрузі. Таку інформацію оприлюднили у Постанові суду № 757/64573/16-п від 13 березня 2017 року.

Округ охоплює Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький райони з центром у селищі міського типу Маневичі.

За інформацією видання, оштрафували Ігоря Рицка.

Після виборів народного депутата у одномандатному виборчому окрузі № 23, які відбулись 17 липня 2016 року, громадянська мережа «ОПОРА» повідомляла, що 11 з 18 зареєстрованих кандидатів не подали до окружної виборчої комісії остаточних фінансових звітів про використання коштів виборчих фондів. Вже 27 липня спостерігачі «ОПОРИ» склали акт про порушення та написали заяву в Управління захисту економіки ГУ НП у Волинській області з проханням перевірити інформацію. Вочевидь, перевірка тривала довго, оскільки правопорушення було виявлене лише 23 грудня 2016 року.

Свою вину у правопорушенні кандидат не визнав. Він заявив, що одразу ж після виборів поїхав у зону АТО, тому і не встиг підготувати звіт. Більше того, запевнив, що голова ОВК по округу №23 роз’яснила, що виписки по виборчому округу будуть самостійно відправлені до ЦВК.

Однак, його таки визнали винним та оштрафували на 5,1 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, штраф
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Палиці гроші в конвертах теж рахувати?. ри і розгубився злопчина, бо вибори для нього були прибуткові, а не збиткові. А від прибутку податки тре платить
Відповісти
Останні новини
Суд оштрафував волинського екс-кандидата у нардепи
04 квітень, 2017, 19:23