Мерія планує світло на луцьких околицях до кінця наступного року

Мерія планує світло на луцьких околицях до кінця наступного року
До кінця наступного року луцька мерія планує повністю забезпечити місто освітленням – включаючи прибудинкові території та окраїни.

Про це стало відомо 8 листопада під час засідання луцького міського виконавчого комітету.

Керівник підприємства «Луцьксвітло» Олександр Ковпак повідомив, що місто забезпечене освітлювальною технікою «майже на 95%».

Середньорічна кількість годин освітлення міста – 2750 годин. Тобто всередньому щодня місто освітлюється протягом 7,6 години.

КП «Луцьксвітло» має обмежене фінансування, тож не може працювати повноцінно - повідомив Ковпак.

«В першу чергу підприємство виконує роботи на центральних вулицях міста, біля шкіл та дитячих садочків, перехрестях і в місцях найбільшого скупчення людей», - додав він.

Зі слів луцького міського голови Миколи Романюка в першу потребують встановлення освітлення території дитячих садочків та шкіл.

У наступному році міська влада планує встановити освітлення у прибудинкових територіях і на окраїнах міста, зокрема, у мікрорайоні Вересневе. Частина робіт там уже проведена.

На експлуатацію освітлення у 2012 році зі слів Ковпака виділили 2 мільйони гривень при потребі у 5 мільйонів 200 тисяч гривень.

На реконструкцію мереж зовнішнього освітлення в цьому році виділили 701 тисячу гривень. За ці гроші вже замінили 3460 метрів кабельної мережі та 64 світильники.

Для реконструкції світлофорів виділили 345 тисяч гривень. Вже замінили світлофори на перехрестях вулиць Львівської і Даньшина, проспекту Перемоги і Грибоєдова, проспекті Соборності. Негайної заміни потребують два світлофори на вулиці Чернишевського та перехресті вулиць Карпенка-Карого і Дубнівської.

Збитковими для підприємства є освітлення масово-культурних заходів, встановлення святкової ілюмінації, каже директор «Луцьксвітла». Наприклад, ремонт ілюмінації і вбирання ялинки обходиться у 90-100 тисяч гривень.

Окрім цього збитки для підприємства наносять водії, які збивають світлові опори. При цьому встановити винуватця вкрай важко.

«Наприклад, лише сьогодні вночі збили дві опори», - повідомив 8 листопада Ковпак..

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мерія планує світло на луцьких околицях до кінця наступного року
08 листопад, 2012, 11:09