Домашній арешт: вирок рівненському прокурору, який вбив адвоката

Домашній арешт: вирок рівненському прокурору, який вбив адвоката
Цілодобовий домашній арешт – такий запобіжний захід суд обрав для прокурора Ігора Чайки, якого підозрюють у навмисному вбивстві мачухи та замаху на життя батька

До судової зали прокурор Ігор Чайка прийшов із дружиною. Із пресою вони не спілкувалися, - пише ТСН.

Сторона обвинувачення просила суд взяти Чайку під варту на 2 місяці без права внесення застави. За інкриміновані злочини йому загрожує довічне ув'язнення. Також підготували клопотання про відсторонення підозрюваного від посади прокурора.

На початку розгляду захист просив суд заборонити журналістам зйомку відкритого судового засідання. Мовляв, конфлікт – сімейний, тому не хочуть виносити подробиці на загал.

"В нас особистісне життя охороняється законом його таємниця, тому ми вважаємо що в даному випадку засідання має бути проведено в такому складі, як пропонує сторона захисту , тобто без участі Засобів масової інформації", - заявив адвокат Ігоря Чайки Олександр Іващенко.

Запобіжний захід Ігорю Чайці обирали майже опівночі у Рівненському міському суді. Сторона обвинувачення просила взяття підозрюваного під варту на 2 місяці, зважаючи на тяжкість злочину та те, що чоловік зник на 3 дні після вбивства.

Суддя ухвалив проведення засідання буде без відеофіксації, проте журналістів у залі залишились.

Ігор Чайка стверджував суду, що злочин не планував, а конфлікт виник раптово і це батько зі зброю в руках посягав на його життя, тож він змушений був оборонятися.

Адвокати наголосили, що прокурор сам прийшов з повинною і втікати не збирається.

Зрештою суддя ухвалив - підозрюваний у навмисному вбивстві прокурор Ігор Чайка буде під цілодобовим домашнім арештом та носитиме електронний браслет.

Суд не пристав на доводи прокурорів, що Чайка може впливати на свідків, знищить докази чи таки доведе до кінця замах на життя батька. Лише заборонив підозрюваному зустрічатися з ним. Зараз потерпілий перебуває у лікарні.

Клопотання прокуратури про відсторонення Чайки з посади суд не розглянув узагалі. Таким рішенням і домашнім арештом для підозрюваного сторона обвинувачення незадоволена і вже готує апеляцію.

Як повідомлялося, злочин стався 1 квітня на подвір'ї будинку, де мешкав батько Чайки з мачухою. За попередніми даними, нападник поранив поранив родича та розстріляв його дружину через тривалу майнову суперечку. У Вікторії Шаблій залишився 17-річний син та матір. Колеги-адвокати вже створили спеціальну групу, яка допомагатиме в розслідуванні злочину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Домашній арешт: вирок рівненському прокурору, який вбив адвоката
05 квітень, 2017, 12:56