На Волині - спалах кору

На Волині - спалах кору
У селищі Торчин Луцького району в 10 дітей виявили кір. Щоб зупинити поширення інфекції, учням початкових класів канікули продовжили до 15 листопада. Трьох хворих з ускладненнями довелося госпіталізувати

З початку року на Волині зареєстровано понад півтисячі випадків захворювання на кір та краснуху, пише 8 листопада Волинь-нова.

Медики прогнозують подальший наступ цих інфекційних недуг, оскільки погіршується стан імунопрофілактики: в області приблизно половина дітей до шести років не вакцинована.

Лікарі звинувачують батьків, які начебто все частіше відмовляються від щеплень. Батьки ж нарікають на перебої у забезпеченні вакцинами, через що неможливо дотриматися календаря щеплень.

Головний санітарний лікар Луцька і Луцького району Іван Ульчак звертає увагу на те, що кір до появи висипання на шкірі маскується під гострі респіраторні захворювання.

Несвоєчасне виявлення недуги, помилки в діагностуванні призводять до поширення інфекції, зокрема, в першу чергу серед тих, хто не щеплений.

У Торчинській школі не вакциновано 108 учнів. Кір у таких дітей частіше призводить до ускладнень. Так, у трьох маленьких торчинців розвинулась пневмонія, дітей госпіталізували до Луцької центральної районної лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.