На Волині шукають гроші на ремонт доріг

На Волині шукають гроші на ремонт доріг
На Волині, аби розпочати перший етап проекту з ремонту доріг місцевого значення та комунальної власності, з обласного бюджету треба виділити 35 мільйоні гривень. Проте наразі бюджет може виділити 10 мільйонів гривень, ще 6 мільйонів на цей напрямок планують спрямувати із коштів від перевиконання.

Про це стало йшлося 10 квітня під час засідання постійної комісії облради із питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури будівництва та ЖКГ.

Під час засідання комісії розглядали питання фінансування доріг, які ремонтуватимуть за кошти обласного та місцевих бюджетів. Голова комісії Юрій Цейко зауважив, що на сьогодні вже затверджений перелік доріг, тож, ідеться лише про виділення грошей.

«Аби вже можна було запускати ремонт цих доріг, виконання технічної документації, пропонується певний обсяг доріг», – зауважив голова комісії. З обласного бюджету кошти мають передбачити з числа вільних залишків.

Депутат Віктор Козакзауважив, що, аби взятися до реалізації проекту, департамент інфраструктури та туризму зробив чималу роботу. Тому Козак пропонує наразі не доповнювати перелік іншими дорогами, бо вийде, що не зроблять «нічого взагалі». Він попросив, щоб цьогоріч у перелік не додавали інших доріг, аби була змога вже працювати над списком на наступний рік.

Натомість депутат Юрій Гупало подивувався, чому деяким радам співфінансують до половини коштів, іншим – менше 10%. Тому обранець громади пропонував «зрівнялівку» – всім виділити однакове відсоткове співвідношення. Натомість його колеги заперечили, зауважуючи, що різні громади мають різні фінансові спроможності.

Нагадаємо, облдержадміністрація спільно із місцевими радами напрацювала список доріг, які мають відремонтувати до кінця року на суму 120 мільйонів гривень

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.