Збитки, нанесені ковельським ветсанзаводом, оцінили в 2 мільйони

Збитки, нанесені ковельським ветсанзаводом, оцінили в 2 мільйони
Майже 2 мільйони гривень збитків нанесла Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод».

Про це повідомляють у прес-службі Держекоінспекції Волині.

Спеціалісти Держекоінспекції у Волинській області провели позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». Було відібрано проби води та ґрунту для проведення інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей поверхневої води та ґрунту з території підприємства та прилеглої території.

За результатами проведених інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей води у водних об’єктах навколо підприємства встановлено перевищення ХСК в 1,6 раза більше ГДК (меліоканава на віддалі 400,0м від підприємства).

За результатами проведених інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів станом на 4 квітня у пробах, відібраних 23 березня, встановлено перевищення ГДК: по нітратах – в 2,9 рази на території підприємства та в 1,3 рази – на прилеглій території; по сульфатах – в 1,6 рази на території підприємства та в 1,1 рази – на прилеглій території.

Також, визначено, що вміст хлоридів перевищує фонову концентрацію (88,8 мг/кг) в 18 разів на території підприємства та в 2,6 разів поза його межами.

За фактами виявлених забруднень нараховані збитки та шкода на загальну суму 1 862 256 грн., в тому числі за зняття поверхневого (родючого) шару ґрунту без спеціального дозволу – 1 439 грн.; за засмічення – 42 508 грн.; за нецільове використання земельної ділянки – 1 158 грн.; за забруднення – 1 817 150 грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Збитки, нанесені ковельським ветсанзаводом, оцінили в 2 мільйони
10 квітень, 2017, 16:23