Як український лікар тягнув трамвай зубами. ФОТО. ВІДЕО

Як український лікар тягнув трамвай зубами. ФОТО. ВІДЕО
Українець Олег Скавиш встановив рекорд України, протягнувши трамвай зубами на 6 метрів 38 сантиметрів.

Про це пише Львівська газета.

Протягом 65 секунд львів’янин Олег Скавиш зумів протягнути на відстань 6 метрів 38 сантиметрів трамвайний вагон, встановивши таким чином національний рекорд України. Маса трамвайного вагона – 19 тонн 750 кілограм. Цей факт 4 листопада, зафіксувала керівник проекту Національний рекорд України Лана Ветрова.

Щоправда, встановити рекорд силачеві вдалося лише з другої спроби: під вигуки «Давай-давай!» Олег таки зрушив вагон із місця та протягнув його на понад 6 метрів. Одразу після встановлення рекорду він заявив, що почувається задоволеним і щасливим, причому не виглядав надто втомленим.

Особливість цього рекорду полягає в тому, що трамвайний вагон Олег Скавиш тягнув зубами без жодної додаткової опори. Зауважимо, він не є професійним спортсменом, а працює лікарем- педіатром у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, тож тренуватися йому часто доводиться після нічних чергувань.

Ідея такого рекорду виникла в чоловіка два місяці тому – він прийшов у львівське трамвайне депо №2 і сказав, що хоче спробувати протягнути зубами трамвай. До незвичного прохання там поставилися без здивування й охоче надали трамвайний вагон для тренувань. Власне на території трамвайного депо й було встановлено сам рекорд.

Олег Скавиш розповів, що мету стати сильним він поставив перед собою у 19 років – до того був досить худеньким хлопцем, який не вирізнявся особливою силою серед підлітків. Зараз йому вже 30 і серед його здобутків є буксирування 120-тонного корабля в Євпаторії. Ну, а щодо своїх планів, то Олег уже подав дві нові заявки на встановлення офіційних національних рекордів, зокрема планує зрушити з місця два трамвайні вагони.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як український лікар тягнув трамвай зубами. ФОТО. ВІДЕО
09 листопад, 2012, 12:12