Журналістка заявляє про порушення з боку Волиньради

Журналістка заявляє про порушення з боку Волиньради
Волинська журналістка Марія Доманська просить прокуратуру області розібратися із тим, чому Волинська обласна рада порушує правила оприлюднення проектів рішень ради.

Про це вона написала на своїй сторінці у мережі Facebook/

Доманська цитує норму закону: відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати, зокрема, нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності. Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

«Сьогодні, 11 квітня, на початку дня у проекті порядку денного 13-ї сесії Волинської обласної ради було оприлюднено 33 проекти рішень (на фото). А тепер на кінець дня за кілька годин до сесії їх стало 49 (на фото)», йдеться у дописі, до якого прикрплені скріншоти із сайту Волиньради. Журналістка звернула увагу й на суть доданих питань: мовляв, вони стосуються виділення мисливських угідь мисливським організаціям, до яких стосунок має депутат обласної ради Василь Столяр.

«Так от, кілька проектів рішень передбачають, що завтра обласна рада виділить території природно-заповідного фонду у ківерцівських лісах під мисливські угіддя. Але про це можуть знати тільки ті люди, які добре розуміються, де, який ліс росте і кому він належить. Тому мало хто й знає, що такий проект рішення є незаконним», – повідомляє Доманська.До допсу вона прикріпила ще одне фото: мовляв, саме такі мисливські вишки стоять на природно-заповідній території, яку б мали охороняти.

«І додам: ківерцівські ліси і зубрів, які там живуть ніхто бачити особливо не хоче. 24 березня Волинський окружний адмінсуд в особі судді Костюкевича прийняв рішення і зменшив територію заказника "Зубр" на 24 гектари!!!!!!!!!!!!!

Так, облрада у 2012 році зменшила межі заказника з 8930,6 га до 8906, 1 га. Потім наступив Майдан і депутатішкі різко повернули розмір заканика у первинний. А тепер ДП "Ківерцівський лісгосп" подав позов до суду на облраду, і той знову прийняв рішення про зменшення території заказника», - йдеться у дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви, Доманська, хоть бы раз съездили на охоту и своими глазами увидели бы как власники угодий относятся к этим угодьям, думаю так бы не говорили.
Відповісти
Останні новини
Журналістка заявляє про порушення з боку Волиньради
12 квітень, 2017, 07:29