На Волині відкрили міні-порт з експорту зерна. ВІДЕО

На Волині відкрили міні-порт з експорту зерна. ВІДЕО
Відокремлений хлібоприймальний пункт ТзОВ «Волиньзернопродукт», що у Лукові Турійського району, відправив за кордон перші 36 вагонів вирощеної підприємством сої.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Директор пункту Євген Дудка наголошує, що вони мають можливість щодня відправляти таку кількість вузькоколійних європейських вагонів-зерновозів. 25 працівників зараз пакують сою, в планах також експорт кукурудзи та ріпаку, – повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Плани Євгена Дудки — досить амбітні: за підтримки обласної державної адміністрації та погодження залізничників на базі колишнього військового об’єкта створити своєрідний логістичний порт.

Вузькоколійку у Лукові Турійського району проклали ще за радянських часів для перезавантажування танків з широкої колії на вузьку, якою користуються в Європі. Останній раз вузькоколійку використовували ще два десятиліття тому,– пригадує голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який приїхав подивитись на перші відправлення зернових за кордон.

Міні-порт вигідний для експортерів, імпортерів, митниці, податкової та залізниці. Місцеві податки та збори підприємство платитиме у Лукові. Частина жителів отримали тут роботу.

Відео ТЦК «Ковель»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відкрили міні-порт з експорту зерна. ВІДЕО
12 листопад, 2012, 09:25