Остання шана Герою: Луцьк прощається із Олегом Твердохлібом

Остання шана Герою: Луцьк прощається із Олегом Твердохлібом
У Свято-Троїцькому соборі Луцька, а згодом на Театральному майдані міста сотні лучан провели в останню путь айдарівця, голову Спілки воїнів АТО Волині Олега Твердохліба.

Чин похорону відбувається 19 квітня.

Ще задовго до почату панахиди біля Свято-Троїцького собору зібралися десятки чоловіків у військовій формі – віддати останню шану Твердохлібу з’їхалося чимало побратимів. Безперервною вервицею із обвитими чорними стрічками квітами, тягнулися до храму люди, аби попрощатися із «Старшиною».

Владика Луцький та Волинський Михаїл зауважив, що померла людина, яка продовжувала воювати й тут – за права воїнів АТО, за правда, справедливість та шану.

«Я пам’ятаю його в багатьох випадках життя, але найбільше, напевно, це його відвідини мене особисто із одним проханням – давайте відзначимо хлопців, давайте їх підбадьоримо. Не так багато вони мають уваги», - розповів владика. Герої не вмирають, адже не вмирають справи, які вони здійснили.

Опісля з Твердохлібом прощалися на Театральному майдані. Посадовці висловили співчуття родині, після чого слово взяв очільник управління ДСНС області Володимир Грушовнічук. Він розповів, що «Старшина» понад 10 років пропрацював рятувальником, де теж допоміг багатьом людям.

«Він таким був. І після того, як пішов на заслужений відпочинок, одним із перших пішов на захист нашої держави в АТО. Все його життя було присвячене людям», - сказав Грушовнічук. Мовляв, Герой жодного разу не казав, що робив щось надзвичайне. Такі люди мають бути прикладом для наслідування.

Мама загиблого побратима Олега Твердохліба Андрія Аболмасова зі сльозами на очах розповіла, як «Старшина» повідомив їй про смерть сина та згодом із хлопцями завжди знаходив час підтримати батьків загиблих.

«Вони пішли не з а пільгами і не за славою – вони пішли захищати Україну», - схлипувала жінка. Тому вона попросила не забувати ні живих ні мертвих Героїв, адже люди живуть доти, доки живе пам’ять про них.

За словами побратима Твердохліба Олександра Серватовича, його справи самі говорять за себе. Твердохліб мав 9 поранень і не раз він повертався на фронт навіть недолікувашись. До кінця він не полишав своїх побратимів.

Опісля, після виконання державного гімну, жалібна процесія у супроводі почесної варти вирушила проспектом Волі до гімназії №4. Після цього тіло Героя відвезуть на Алею почесних поховань кладовище у Гаразджі, де й поховають Твердохліба.

Нагадаємо, Олег Твердохліб пішов на фронт ще влітку 2014 року і пройшов чимало боїв. Командував взводом у батальйоні «Айдар». Згодом очолив Спілку воїнів АТО Волині.

Тривалий час воїн боровся із раком слинної залози. Не стало «Старшини» 17 квітня 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дорн втік від журналістів
19 квітень, 2017, 14:23
Остання шана Герою: Луцьк прощається із Олегом Твердохлібом
19 квітень, 2017, 13:27