ОСББ Луцька взяли мільйонні кредити в уряду

ОСББ Луцька взяли мільйонні кредити в уряду
Шість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Луцька підписали угоду, згідно з якою їм надається кредит у розмірі 3,7 мільйонів гривень для проведення капітальних ремонтів будинків та заміни ліфтів.

Підписання угоди відбулося 12 листопада у приміщення Волинської облдержадміністрації.

Документи підписували перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко, голова правління Асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків «Лучани» Юлія Сабатюк та директор Волинського регіонального управління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Олександр Максимчук.

«Це прорив, який важко передати», - охарактеризував програму Олександр Башкаленко.

Поки що брати участь у програмі зголосилися лише шість ОСББ, втім, на черзі ще кілька об’єднань, які ще вивчають доцільність участі у програмі.

Надання кредитів для ОСББ під 3% річних терміном від 5 до 10 років є урядовою програмою. Гроші надають для проведення капітальних ремонтів будинків, заміни теплопостачальних систем, ліфтового обладнання.

Як пояснила Юлія Сабатюк, кредит надається без застави майна. Гарантією виплати наданих коштів є підписана угода. Крім цього, можливе дострокове погашення кредиту.

Голова правління Асоціації повідомила, що у будинках, які підписалися на угоду ремонти вже проведенні. Втім, аби уникнути аварійних ситуацій необхідно встановити індивідуальні теплові пункти. Їх використання дозволить зекономити до 50% витрат. Таким чином, кошти взяті у кредит виплачуватимуть завдяки економії.

«Згідно з проведеними розрахунками, мешканці не сплачуватимуть більше за утримання будинку через те, що ми взяли кредит. Він виконуватиметься за рахунок економії у 50% на теплі», - зазначила Сабатюк.

Окрім цього кошти направлять на утеплення будинків та ремонт ліфтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ОСББ, гроші, ОДА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ОСББ Луцька взяли мільйонні кредити в уряду
12 листопад, 2012, 13:47