Волиняни відвідали Польщу в рамках культурної співпраці

Волиняни відвідали Польщу в рамках культурної співпраці
Нещодавно Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя здійснила робочий візит до Республіки Польща.

Українські представники вивчали досвід культурно-просвітницької роботи в громаді Козодави, Гміни Грубешів, а також брали участь у святкуванні дня жінок.

Візит до Республіки Польща здійснили в рамках підписаної Угоди про співпрацю зі Спілкою Гмін Люблінського воєводства за сприяння народного депутата України Ігоря Гузя.

Народний депутат докладає максимум зусиль задля того, щоб українські громади налагоджували контакти для подальшої співпраці із польськими гмінами, адже вважає, що кожна об’єднана територіальна громада його виборчого округу повинна мати партнера-гміну у Республіці Польща.

Під час робочої зустрічі Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя узгодила із війтом Гміни Грубешів Яном Молодецкім проведення спільного культурного заходу вже цьогоріч у червні.

«Це допомагає уникнути міжнаціональних непорозумінь, адже поширення нашої культури у Польщі, і так само – польської культури в Україні є основою потужної співпраці», - підкреслила виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк.

У рамках візиту українська та польська сторони обговорили подальші кроки у співпраці, зокрема щодо майбутніх культурних обмінів між сусідніми країнами.

Зараз Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя та Спілка Гмін Любельщизни спільно напрацьовують низку нових заходів задля популяризації народного мистецтва України та Республіки Польща.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни відвідали Польщу в рамках культурної співпраці
24 квітень, 2017, 17:05