Небесний легіон: волинянин змінив прокурорське крісло на війну

Небесний легіон: волинянин змінив прокурорське крісло на війну
Лучанин Сергій Грибков пішов на війну добровольцем у складі батальйону «Айдар», хоча мав «бронь» - роботу у прокуратурі Волинської області. Загинув Герой у бою поблизу Металіста.

Про це пише Наталка Слюсар на шпальтах Вісник і К.

Батько воїна працював у прокуратурі, тож часто переїжджали. У Луцьку Сергій закінчив школу № 7 з золотою медаллю.

«Найбільше його цікавила історія, особливо військова. Улюбленою книгою була «Військова енциклопедія». Був момент, коли думали, що він своє життя пов’яже саме з військовою службою. Ми його відмовили. Це був кінець 90-х років, армію скорочували, і нам з татом вдалося переконати Сергійка, що захисники нікому не потрібні», - згадує мама Валентина.

Після університету юнак пішов на службу до армії на строкову службу у місті Шостка на Сумщині. Після війська працював у прокуратурі: спочатку працював у Володимирі-Волинському, потім – у Луцьку.

Хоча в прокуратурі працював на «хлібних» напрямках, не нажив ні машини, ні квартири – мешкав разом зі старенькими батьками у багатоповерхівці на Київському майдані.

Молодий чоловік дуже важко переживав, коли росіяни захопили Крим. А коли запалав Донбас, він почав думати про те, щоб піти у військо.

«Спочатку ходив у наш військкомат, його не взяли. Їздив у Київ, шукав якийсь батальйон, щоб записатися. Відмовляли, бо взнали, що працює у прокуратурі, приїхав звідти дуже засмучений. Але тут у Луцьку знайшов контакти когось із «Айдару», за кілька днів зібрався і пішов», – пригадує ті дні друг Сергія Юрій Новосад.

Для батьків рішення сина йти на війну стало справжнім шоком. Адже стояв липень 2014 року, майже кожного дня у Луцьку оголошували траур, були приспущені державні стяги з чорними стрічками – місто хоронило своїх Героїв.

З фронту Сергій часто телефонував додому, аби заспокоїти батьків, сказати, що у нього все добре.

Сергій Грибков загинув за дві години до оголошення першого перемир’я, 5 вересня 2014 року. «Айдарівці» тоді потрапили в засідку, яку підло влаштували терористи, вивісивши на блокпості український прапор. Зараз встановлено, що російсько-терористичним угрупованням, яке влаштувало пастку, керував Олексій Мільчаков, садист-неонацист з Петербурга, з банди «Русичи».

Три дні ці звірі не давали можливості забрати тіла наших загиблих воїнів. Тоді стояла страшенна спека. З десятків загиблих відразу вдалось упізнати тіла тільки п’яти «айдарівців» і одного офіцера з 80-ї бригади. Решту поховали як невідомих героїв АТО під Старобільськом.

Генетична експертиза показала, що Сергій похований під Старобільськом, під номером 245. Перепоховали Сергія 8 квітня 2016 року на Алеї почесних поховань луцького міського кладовища у селі Гаразджа. Посмертно нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наш герой!!!!
Відповісти
Царство небесне. Вклоняюсь.
Відповісти
Вічна память!!!! Герой!!!!
Відповісти
Пап"ятаємо, любимо, сумуємо!!! Та низенько низенько вкляняємося тобі, Сергіє!
Відповісти
Останні новини
Небесний легіон: волинянин змінив прокурорське крісло на війну
24 квітень, 2017, 19:24