«Спадок Романюка»: луцький бюджет отримав додатково майже 50 мільйонів

«Спадок Романюка»: луцький бюджет отримав додатково майже 50 мільйонів
За перший квартал 2017 року бюджет міста виконано. Перевиконання по загальному фонду становить 49 мільйонів гривень, які вже незабаром депутати перерозподілять на сесії.

Про це повідомили 25 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова розповіла про стан виконання бюджету. Відтак, бюджет міста за перший квартал виконали. А по загальному фонді перевиконали на 49 мільйонів гривень. Ці кошти й розділять на сесії, аби спрямувати їх на необхідні напрямки.

Основу перевиконання вдалося отримати через податки. Наприклад, по податках фізосіб виконання становить 130%, високі доходи приніс й акциз та місцеві податки. Невиконання зафіксували лише по транспортному податку, де при плані 465 тисяч поки виконаний лише на 152 тисячі. Проте, за словами Єлової, до кінця року ці показники мають покращитися та отримати передбачуваний дохід. Тож очільниця фінансового департаменту підсумувала, що основні бюджетоюутворюючі показники виконані.

Проте видаткова частина виконана на 77 %. Причиною є те, що проведені не всі тендери та неосвоєна частини коштів. Найбільша кількість «незарахованих» тендерів в управління освіти, де їх проводили, проте згодом їх результати оскаржували. Неповністю впоралися із питанням тендерів й управління охорони здоров’я. Зрештою, повністю розрахувалися із виплатами по заробітній платі та теплоносіях тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Спадок Романюка»: луцький бюджет отримав додатково майже 50 мільйонів
25 квітень, 2017, 12:31