На що просять гроші луцькі медики

На що просять гроші луцькі медики
За рахунок внесення змін до бюджету Луцька представники закладів охорони здоров’я просять виділити чималі коти на придбання обладнання та проведення ремонтів.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії 25 квітня.

Щодо коштів, які планують спрямувати на заклади охорони здоров’я, 474 тис грн хочуть надати для придбання інкубатора для новонароджених у Луцький пологовий будинок, ще 50 тисяч гривень хочуть витратити на придбання постільної білизни для закладу.

Для Луцької міської дитячої поліклініки просять 60 тис грн для купівлі 2 мікроскопів. Просять кошти й на паливно-технічні матеріали для невідкладної допомоги, адже лікарям не вистачає пального, а кількість викликів постійно зростає, тому треба додатково 50 тисяч.

Ще 500 тис грн треба на ремонт тепломереж дитячої поліклініки на вулиці Чорновола, адже трубопроводи тут мають вік понад 50 років. Для зберігання вакцин амбулаторії потребують додаткових холодильників, необхідні й кошти на ремонт кабінетів, де ведуть роботу з учасниками АТО. Лише на ремонт просять виділити 200 тис грн. 2,4 млн грн треба для купівлі рентген-трубки для ангіографічної установки у Луцькій міській клінічній лікарні, яка робить понад 300 стентувань на рік. Установку застосовують при допомозі особам з інфарктом міокарда.

Для поліклініки №1 планують виділити 970 тисяч для придбання апарату ультразвукової діагностики. Наразі апарат УЗД в поліклініці вийшов із ладу і не підлягає ремонту. 1, 5 мільйона гривень необхідно для придбання комп’ютерного томографа для міської стоматполіклініки. Апарат необхідний для лікування зубощелепних аномалій та проведення низки операцій.

Міська клінічна лікарня також потребує 100 тис грн на паливно-мастильні матеріали та 100 тисяч на миючі засоби.

Щодо коштів, які залучають через управління капітального ремонту, то треба 900 тисяч на капітальний ремонт частини Луцького міського пологового будинку. Йдеться про ремонтні роботи на 1-2 поверхах закладу, де власне й ведуть прийом лікарі.

У поліклініку №1 треба 150 тис грн на відновлення 2 ліфтів, які наразі вийшли з експлуатації та вичерпали свої можливості.

Також на сесії розглянуть можливість виділення коштів для реконструкції вентиляційної системи кабінету, де проводять рентген-обстеження та встановлення витяжки в лабораторії у поліклініці №3.

Просять також 200 тис грн на ремонт коридору призовної комісії у поліклініці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А куди ідуть кошти з пацієнтів (так звані благодійні внески)??? Кому до кишені?
Відповісти