Волинський податківець не каже, звідки в його тещі недешеве авто

Волинський податківець не каже, звідки в його тещі недешеве авто
Сім’я волинського податківця Анатолія Кошового, який очолює сектор боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, користується дорогим автомобілем Audi Q5 (2012 року випуску), який офіційно належить 68-річній тещі посадовця.

Відповідна інформація вказана в електронних деклараціях податківця за 2015 та 2016 роки, - пише Четверта влада.

Завідувач сектору боротьби з відмиванням доходів,одержаних злочинним шляхом Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Анатолій Кошовий вказав у своїх е-деклараціях, що його дружина Інна Кошова з кінця 2015 року безоплатно користується автомобілем Audi Q5 (2012 року випуску). Право власності ж на транспортний засіб, ринкова ціна якого починається від 25 тисяч доларів, належить матері дружини 68-річній пенсіонерці Людмилі Торчинюк.

До слова, в декларації зазначено, що Інна Кошова отримала право користування транспортним засобом у той же день, коли його було зареєстровано на офіційну власницю Людмилу Торчинюк – 19 грудня 2015 року.

Окрім дорогої автівки сім’я посадовця задекларувала за 2015 та 2016 роки квартиру у Луцьку площею 57,2 квадратного метра. Квартира з такою ж площею та гараж на 18 квадратів вказані й у розділі незавершеного будівництва. Серед цінного рухомого майна Кошові вказали меблевий гарнітур для кухні, вартість якого, проте, не зазначили.

Також у документ потрапили 2 акції дружини номінальною вартістю 10 гривень у ВАТ «Укоопспілка».

Серед доходів податківець за 2016 рік вказав 95,5 тисячі гривень зарплати, 154 гривні бонусів, понад 10 тисяч гривень кредитів. Син посадовця Владислав отримав 21 гривню бонусів у банку. У дружини жодних доходів не вказано: як у 2015, так і у 2016 році.

Торік Кошові виплатили майже 10 тисяч гривень кредитів.

Журналісти поцікавилися в Андрія Кошового, звідки у його сім’ї з’явився дорогий автомобіль.

«Я те, що мав по дружині, те що дружина мені сказала, показала, дала… Я не можу використовувати своє службове становище, щоб перевіряти те, що є в дружини. Задекларовано з тих даних, які є. Автомобіль, наприклад, перебуває в користуванні дружини. Автомобіль… є мама дружини, є батько дружини, який, на жаль, вже покійний. Цим автомобілем вона користується вже, не знаю скільки часу. Він належить не їй. А які питання далі? Я вам сказав відповідь на ці питання. Можете так і записати», – мовить завідувач сектору боротьби з відмиванням доходів,одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Волинській області Анатолій Кошовий.

«Все сказано в декларації. Будь ласка подавайте в суд, якщо якісь є питання. А мені ці питання не задавайте. Якби воно було не задеклароване це авто. Ви хочете мене запитати за які кошти придбала моя мама це авто? Вона все життя працювала. Придбала», – переконує дружина податківця Інна Кошова.

Також Інна Кошова наголосила, що її чоловік більше 20 років працює в податковій і має бездоганну репутацію, а журналістам, натомість, немає чим зайнятися. Зі слів жінки, питання про походження майна мають ставити компетентні органи, як от Національне антикорупційне бюро, а не журналісти.

«Вам немає чим зайнятися. Всі знають репутацію мого чоловіка. Він працює більше 20 років. При всіх владах: Януковичах, Ющенках, Тимошенках, а тепер при Порошенку. В нього бездоганна репутація. Не він заробив, на Audi заробила моя мама. Якщо ви журналіст, то ви повинні розуміти, що в нього навіть немає посвідчення водія. Мені мама дала в користування, щоб я її возила. Те, що написав мій чоловік в декларації, це ще ніхто такого не пише. Тільки він таке може написати. Він дуже чесна людина. Я вам не зобов’язана пояснювати чим я користуюсь. Я, наприклад, казала, щоб не декларувати його. Він сказав: я державний службовець, я мушу задекларувати. А на чому я їжджу, я сьогодні на Audi, а завтра на Х5 буду їздити. Це не ваша проблема. Я не державний службовець», - заявила Кошова.

Відзначимо, що Інна Кошова є сестрою судді Господарського суду Рівненської області Вадима Торчинюка. Цей суддя відомий своїм чималим автопарком люксових автомобілів та значними статками.

Окрім дорогої Audi Q5, на матір Інни Кошової та Вадима Торчинюка Людмилу Торчинюк зареєстровані ще три люксові автомобілі: BMW X5, Mercedes-Benz G350 та Mercedes-Benz S500L 4Matic. Ринкова вартість чотирьох автомобілів пенсіонерки сягає чверті мільйона доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толково :)
Відповісти
оце то бабуся колекціонер мажорних тачок!
може варто попитати її, звіки то гроші в пенсіонерки на то все?
Відповісти