Розкрили «таємниці» 4-го фестивалю театрів у Луцьку «Мандрівний вішак»

Розкрили «таємниці» 4-го фестивалю театрів у Луцьку «Мандрівний вішак»
15-17 вересня цього року в Луцьку відбудеться фестиваль «Мандрівний вішак», мета якого – театр за межами театру. Організаторами дійства вже вчетверте є театр-студія «ГаРмИдЕр» Луцького районного будинку культури.

28 квітня в приміщенні альтернативного кафе «Innerspace» відбулась прес-конференція з цього приводу.

До 30 червня діятиме прийом заявок на участь у фестивалі. Організатори запрошують охочих приєднуватися та поширювати інформацію, щоб лучани могли побачити різні види театрів. 17 липня завершиться відбір учасників.

Керівники театру Руслана Порицька та Алла Доманська запросили лучан та гостей міста готуватися до конкурсу на посаду «суб’єктивного судді». Для цього потрібно заповнити анкету на сайті, мати незалежну думку та приготувати приз для трупи, вистава якої найбільше сподобається.

Під час прес-конференції серед присутніх влаштували конкурс на одне з місць проведення вистави. Для цього гостям дали можливість написати свої власні побажання і незалежним жеребкуванням «у капелюсі» вибір випав на площу Ринок, що у старій частині міста.

Також символ фестивалю – вішак, змінив колір з зеленого на рожевий.

Сюрпризом також стало оголошення конкурсу на наречену пана Мандрішака. Пан Мандрішак – це вигаданий персонаж, який уособлює дух фестивалю. Його роль виконує Дмитро Безвербний, який є ведучим фестивалю. Наречена має придумати собі особливе сценічне ім’я та театральний костюм. А також повинна бути готовою на роль ведучої у парі з Дмитром.

Також під час прес-конференції директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів зазначила, що на фестиваль «Мандрівний вішак» виділять з бюджету 75,5 тисячі гривень.

Але організатори запрошують небайдужих долучитись, оскільки рівень фестивалю виріс і потребує підтримки.

До слова, у кафе "Innerspace" діє виставка картин та постерів, автори яких представили своє бачення театру, акторів, режисерів, як рефлексії на фестиваль "Мандрівний Вішак-2016". До проекту долучилися волинські художники: Зоряна Рубан-Головчук, Кирила та Мар'яна Ткачови, Віктор Дембицький, Анастасія Горобець та Вікторія Федина-Моклиця. Цією експозицією організатори підкреслюють, що фестиваль виходить за межі театру та відкритий до різних видів мистецтва.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розкрили «таємниці» 4-го фестивалю театрів у Луцьку «Мандрівний вішак»
28 квітень, 2017, 16:33