Мільйони заощаджень та кредитів: що в декларації Василя Столяра

Мільйони заощаджень та кредитів: що в декларації Василя Столяра
Волинський депутат, бізнесмен, а віднедавна – директор КП «Волиньприродресурс», що видаватиме дозволи на видобуток бурштину, Василь Столяр заповнив декларацію.

У документі – два гектари землі, мисливська зброя, патенти на винаходи і величезні кредити, – пише інтернет-видання Волинь 24.

Василь Столяр проживає у с. Лище під Луцьком. Тут у нього – 5 земельних ділянок загальною площею близько двох гектарів, частину з яких він придбав у 2003-2004 роках, а частину – у 2013 році. Також у Лищі в Столяра – два будинки: площею 195,4 та 316,4 квадрати (останній – у спів власності з дружиною Ольгою).

Із цінного майна депутат задекларував швейцарський годинник Blancpain, мисливський нарізний карабін Blaser D99, комбіновану мисливську рушницю Abac та мисливський карабін ERNST KERNER.

В офіційному автопарку Василя Столяра – два легковики та причеп. У 2011 році він придбав Mercedes-Benz S500 за 1,2 млн грн., а в 2015 році дружина стала власницею Toyota Land Cruiser 200 (ціна в декларації не вказана).

Депутат має акції ПрАТ «Західноукраїнська гірнича компанія» (у кількості – 568 одиниць, номінальна вартість – 5680 грн), а також – частку в чотирьох фірмах. Зокрема, йому належить 50% капіталу ТОВ «Віта-Фудз» та ТОВ «Флора-Північ», а також по 35% у ТОВ «Фенікс» і ТОВ «Українська авіаційна науково-виробнича компанія».

Крім того, він є кінцевим бенефіціарним власником Обслуговуючого кооперативу «Лісовий масив» (с. Лище), благодійного фонду «Волиняни», Дитячо-юнацької футбольної школи «Волинь» та громадської організації «Федерація баскетболу Волинської області».

Василь Столяр, очевидно, цікавиться інноваційними технологіями, адже запатентував право власності на кілька винаходів та промислових зразків. Зокрема, на унікальний спосіб визрівання водного розчину виноградного спирту, на спосіб просочування деревини, на спосіб сушіння деревини, на захисний та водорозчинний склади, а також – особливий вид пляшки.

У ТОВ «СВА Плюс» Василь Столяр торік отримав 45,6 тис грн. заробітної плати, а дружина – 30,4 тис грн. З інших прибутків родини – 39,8 тис грн. стразових виплат від ПрАТ «Європейський страховий альянс» (ймовірно, виплати повʼязані із пожежею, в якій на початку 2015 року згорів будинок Столяра).

З грошових заощаджень – 49,6 тис доларів та 19 тис грн. А також – 2,65 млн доларів, позичених третій особі.

У Василя Столяра – три банківські кредити. У 2006 році в «Райффайзен Банк Аваль» він отримав 97,2 тис доларів позики. У 2007 році – 273 тис доларів в «Приватбанку» під заставу земельної ділянки та будинку. А в 2011 році – 905 тис грн. в «ВТБ Банку» для купівлі автомобіля. За нинішнім курсом долара загальна сума кредитів перевищує 10 млн грн.

До слова, декларація заповнена за 2016 рік, а в березні 2017 року виконавча служба конфіскувала куплений в кредит Mercedes за несплату. Цікаво, що напередодні Василь Столяр у коментарях журналістам розповідав, що не збирається повертати гроші російському банку з патріотичних мотивів: «Щоб вони патрони на схід не посилали. Нехай свої гроші ліпше платять!».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все зростатиме, як на дріжджах!
Відповісти
Було б все, ну дуже патріотично! Як би мерседес подарував нашим воїнам. А так, мурло мурлом!
Відповісти
Останні новини
Мільйони заощаджень та кредитів: що в декларації Василя Столяра
30 квітень, 2017, 16:31