Вибори під Луцьком: журналістів визволяла поліція

Вибори під Луцьком: журналістів визволяла поліція
На виборах голови та депутатів Заборольської об’єднаної територіальної громади зафіксували низку порушень.

Про це у Facebook повідомила представниця громадянської мережі «Опора» Катерина Шарпата.

«Заборольська ДВК абсолютно не дотримувалась процедури підрахунку голосів, яка чітко прописана по пунктах у статті 79 ЗУ «Про місцеві вибори». Разом з тим, присутні на дільниці окремі кандидати у депутати замість того, щоб вимагати в комісії діяти по закону, переконували нас, що «від перестановки доданків сума не змінюється», що неважливо, у якому порядку комісія почне рахувати і запаковувати виборчу документацію, аби швидше. Тотальне незнання закону з боку суб'єктів виборчого процесу уже навіть не дивує, а обурює», - зазначила Шарпата.

«Втім, з-поміж усього цього беззаконня і безпорядку не можу не виокремити позитивний момент: у членів комісії є бажання вчитись. У мене запитували, чому навчання для ДВК відбувається лише кількагодинно, для повного розуміння виборчого законодавства потрібно більше часу. Такий запит на навчання не варто ігнорувати, потрібно подумати над цим напрямком роботи», - йдеться в дописі.

«Те, що нас обурило найбільше і привело до логічного результату - ДВК на підсумковому засіданні одноголосно прийняла рішення (цей факт у нас зафіксовано на відео) нікого не впускати і не випускати з приміщення дільниці до того моменту, поки не буде завершено процедуру підрахунку голосів. У зв'язку з цим, ми не мали можливість у будь-який момент потрапити на засідання ТВК і побачити процес прийому документів від інших ДВК. У цьому ми вбачаємо перешкоджання нашій журналістській діяльності (а працювали ми з колегами саме як журналісти), викликали поліцію, дали пояснення, написали заяву. Результатом має бути відкрите кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України», - розповіла про інцидент Катерина Шарпата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А те що журналісти перешкоджали вести підразунок голосів чому не написали? Пишіть всю правду!!!
Відповісти
Останні новини
Вибори під Луцьком: журналістів визволяла поліція
01 травень, 2017, 16:56