На Волинь їхав австрієць, якого підозрюють у вбивстві полонених у «ДНР». ОНОВЛЕНО

На Волинь їхав австрієць, якого підозрюють у вбивстві полонених у «ДНР». ОНОВЛЕНО
Польські прикордонники затримали на прикордонному пункті «Дорогуськ-Ягодин» громадянина Австрії, який підозрюється в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі, знущанні і вбивстві українських військовополонених.

Про це пише Район.Любомль з посиланням на коментар власному кореспонденту Укрінформу речника Надбужанського відділу Прикордонної служби РП Даріуша Сеніцького.

«25-річний австрієць затриманий вночі з п'ятниці на суботу при виїзді з Польщі в Україну на підставі європейського наказу про арешт, який ініціювала Австрія. Іноземець розшукується у зв'язку з підозрою в участі у збройному конфлікті на сході Україні, де, ймовірно, він вбивав поранених і заручників як член однієї з воюючих груп»,– заявив Сеніцький.

За його словами, затриманий зараз перебуває в руках польських органів правосуддя, яке готує документи для його екстрадиції до Австрії.
З 7 квітня на зовнішніх кордонах ЄС посилено контроль і перевірку іноземців — громадян ЄС, які в'їжджають або виїжджають з Євросоюзу. За твердженням польських прикордонників, саме введення цієї процедури допомогло затримати австрійця.

Сеніцький також зазначив, що це перший випадок, коли на польсько-українському кордоні затримано підозрюваного в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви що не читали"при виїзді з Польщі в Україну". При чому тут українські митники. І навіть якщо з України, то прикордонники. Що за журналісти пішли безтолкові
Відповісти
А до чого тут митники?
Паспортними контролем займаються прикордонники, а не митники.
В Україні прогавили митники, а в Польщі затримали прикордонники.
Відповісти
Даріуша Сеніцького:"«25-річний австрієць затриманий вночі з п'ятниці на суботу при виїзді з Польщі в Україну на підставі європейського наказу про арешт, який ініціювала Австрія. Іноземець розшукується у зв'язку з підозрою в участі у збройному конфлікті на сході Україні, де, ймовірно, він вбивав поранених і заручників як член однієї з воюючих груп»,– заявив Сеніцький." Хтось тут бачить про катування і вбивство українців? Журналісти мають писати факти, а не свої домисли. Котимся в Європу.
Відповісти
Що в Україні з Судовою владою, якщо в Україну не бояться повертатись ті, хто чинив злочини в Україні?
Відповісти
Останні новини
На Волинь їхав австрієць, якого підозрюють у вбивстві полонених у «ДНР». ОНОВЛЕНО
01 травень, 2017, 22:36