На Волині відновлюють місця поховання упівців

На Волині відновлюють місця поховання упівців
Активісти Національного Альянсу та представники парку "Цуманська пуща" відновили могили шести учасників повстанської боротьби на Волині.

Йдеться про поховання неподалік села Знамирівка Ківерцівського району, - пише в Facebook громадський активіст Богдан Бальбуза.

"Поставили новий металевий хрест, оскільки наявний дерев'яний досить недовговічний, висадили трохи квітів. Шостого травня (в перший день проведення теренової гри "Звитяга") буде освячення хреста, також встановлення таблички з інформацією про ці події".

"Планувалось також відновити місце загибелі одного з повстанців неподалік села Берестяни, але до отримання точної інформації про особу та місце поховання ця справа відклалась. Волинські ліси повні правди про визвольну боротьбу за незалежність України. Та з кожним роком старожили відходять, а інформація втрачається. На цьому фоні актуальність таких заходів, як "Доброволець - екстремальні зимові туристичні змагання" дуже висока. Ближнім часом "Національний Альянс" спільно з "Цуманською пущею" спробують систематизувати роботу з пошуку та відновлення поховань в межах наявних сил та ресурсів на території Ківерцівського району".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відновлюють місця поховання упівців
02 травень, 2017, 13:02