Янукович хоче приїхати до Києва на суд щодо держзради

Янукович хоче приїхати до Києва на суд щодо держзради
Позбавлений звання президента України Віктор Янукович подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Скаржиться екс-президент на спробу "незаконного заочного засудження" за держзраду та ненадання доступу до участі в судовому процесі.

Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, пише ТСН. ua з посиланням на УНІАН.

"Янукович дійсно передав нам своє звернення до ЄСПЛ, оскільки вважає незаконним його заочне засудження за статтею "Держзрада" та заявляє про відсутність доступу до участі в процесі", – наголосив він.

За словами Сердюка, заява була прийнята українською стороною захисту, передана представнику британської адвокатської контори Джозефу Росману і днями має бути надіслана до ЄСПЛ.

Також адвокат запевнив, що буде присутній на підготовчому засіданні Оболонського районного суду Києва, яке заплановано на 4 травня.

"Повірте, буде цікаво", - сказав він.

Нагадаємо, Янукович повідомив, що має низку питань до ГПУ щодо відкритої проти нього справи про державну зраду. Янукович заявляє, що належним чином не отримав підозри у держзраді, а тому просить не вважати себе підозрюваним. Про це йдеться в листі екс-президента до Печерського суду від 18 січня. 

Підозру Януковичу оголосив генпрокурор України Юрій Луценко під час відеодопиту колишнього голови держави. Одночасно Луценко заявив, що передасть документи як адвокатам, які були присутні на судовому засіданні, так і належним чином до Ростова. Зазначимо, що головним доказом обвинувачення став лист Януковича до Путіна з проханням надати військову підтримку.

Зазначимо, 28 березня Апеляційний суд доручив Оболонському райсуду Києва розглядати справу колишнього президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та якщо не винен то чого тікав
Відповісти