«З нами Бог»: у Луцьку помолилися за бійців «Айдару»

«З нами Бог»: у Луцьку помолилися за бійців «Айдару»
У Свято-Троїцькому соборі Луцька волинські капелани відслужили молебень за живих та полеглих бійців батальйону «Айдар». Вшанувати пам'ять та помолитися за живих воїнів прийшли побратими, родичі та бійці-айдарівці, які вже повернулися додому.

Спільну молитву відслужили 3 травня, у день третьої річниці від створення добровольчого батальйону.

У храмі зібралося декілька десятків людей зі свічками у руках. Боєць батальйону Юрій Гучак розгорнув бойове знамено добровольчого військового з’єднання. Чоловік став добровольцем в «Айдару» ще у 2015 році, а нині вже рік як перебуває вдома.

«Айдар» - це все. Це життя, що ще можна сказати. Іти не було страшно, але страх властивий людині… Але ж ніхто, крім нас - головне вміти пересилити свій страх», - зауважив військовий.

Сестра загиблого бійця «Айдару» Ірина Антонюк вже третій рік приходить цього дня вшанувати пам'ять бійців-добровольців та помолитися за живих та загиблих воїнів. Вперше вшанування відбулося три роки тому поблизу хреста біля церкви у Княгининку, де настоятелем є Михайло Бучак. Сьогодні, разом із іншими небайдужими, вони прийшли до Свято-Троїцького собору.

«Хто не поїхав до Києва, той тут... Сьогодні я згадую брата, Ігоря Філіпчука. Ніхто не знав, що він пішов воювати. Ми довідалися лише через тиждень, він ішов від нашої волинської «Самооборони»… З дому він пішов 23 травня, був зарахований в «Айдар», і загинув 14 серпня», - зітхає Ірина Антонюк.

Тепер родичі загиблих та живих бійців стали однією стали однією великою родиною зі спільною історією. Щоправда, приводи для зустрічей переважно сумні – востаннє зустрічалися на похороні Олега «Старшини» Твердохліба.

Голова ГО «Військові капелани Волині» Михайло Бучак зауважив, що саме добровольці стали найбільшою несподіванкою для ворога.

«На мою думку, добровольці виконали основний принцип Бога – те, що найбільша жертва - віддати своє життя за ближнього. І ця жертва була добровільною. Бо саме слово доброволець – вони пішли не зважаючи на те, що нічого не збиралися отримати», - додав священик.

Тому у день третьої річниці створення батальйону спільною молитвою поєднали молитвою воїнів «небесного» «Айдару» та живих бійців. Під час панахиди згадали поіменно усіх загиблих айдарівців. Просили у Господа й звісти для родин від безвісти зниклих та повернення додому полонених воїнів.Після молебня та панахиди присутні поставили свічки за душі загиблих Героїв.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«З нами Бог»: у Луцьку помолилися за бійців «Айдару»
03 травень, 2017, 13:25