ТОП-9 штрафів від волинських антимонопольників

ТОП-9 штрафів від волинських антимонопольників
У 2012 році волинські антимонопольники «виписали» 9 штрафів обсягом більш як 14 тисяч гривень.

Ще кільканадцять підприємств зобов'язали сплатити 10 тисяч, повідомляють Волинські Новини.

Зі слів очільника тервідділення АМКУ Віктора Гупала, відповідно до законів України, обсяг максимального штрафу, який можуть накласти працівники його відомства, обмежено 68 тисячами гривень. «Якщо ж нанесено шкоди на суму, яка перевищує максимум, ми передаємо матеріали в центральний комітет», - додав посадовець.

Також він пояснив, що при створенні закону обрали саме цю цифру, бо штрафи «прив'язані» до неоподаткованого мінімуму доходів громадян, який нині становить 17 гривень.

«До 2011 року ми розглядали порушення, де штраф не перевищував тисячу мінімумів, а з 2011 року - 4 тисячі. Таким чином, збільшилася відповідальність територіальних органів», - зауважив чиновник.

Водночас він розказав, що на Волині більшість порушників сплачують штрафи без оскарження в суді. Хоча, бувають такі випадки, коли 2-3 роки справи «лежить» в судах і штрафи «зависають».

Також він надав інформацію щодо найбільших штрафів волинського АМКУ в 2012 році:

9. ПАТ «Ковельмолоко» - 15 тисяч

Приватне товариство вже сплатило штраф до казни, а покарали його за антиконкурентні узгодженні дії під час тендеру з продажу молока.

8. РЖКП №2, Ковель - 17 тисяч

Це єдине комунальне підприємство в переліку, яке отримало такий великий штраф від АМКУ. Контролери вирішили, що установа зловживала монопольним становищем на ринку послуг із вивезення рідких побутових відходів.

До речі, РЖКП №2 штрафу поки не заплатило. Відповідно до українських законів, вони протягом 60 днів можуть оскаржити рішення антимонопольників.

7. ТОВ «Волинський Нафтовий Дім» - 17 тисяч

Торговці скрапленим газом, який продавали на спеціальним заправках, зловживали монопольним становищем в одному з районів краю. Штраф сплачено.

6. ТОВ «Золотий екватор» - 17 тисяч

Аналогічне порушення «Золотий екватор» вчинив у іншому районі. Штраф сплачено.

5. ТОВ «Нововолинська торгова компанія» - 25 тисяч

Товариство зловживало монопольним становищем та необґрунтовано збільшило вартість послуг в зоні митного контролю. Зі слів Гупала, йдеться про зберігання транспортних засобів, утримання монтажу тощо.

Підприємство визнало порушення і зобов'язалося сплатити штраф.

4. ПАТ «Галичина» - 30 тисяч

Підприємство сплатило вказані кошти за зловживання монопольним становищем на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

3.
ТОВ «Аквалюкс-ЛТД» - 30 тисяч

Підприємство покарали за антиконкурентні узгодженні дії під час тендеру з постачання насосів для луцького «Водоканалу». Штраф сплачено.

2. УСП «Україна», Чернігів - 40 тисяч

Суть порушення - поширення недостовірної інформації. Товариство розміщувало у волинських ЗМІ повідомлення про те, що людина, віддавши їм 2 тисяч гривень, за певний період часу зможе отримати 20 тисяч. Однак, очікуваних грошей волиняни не побачили.

Підприємство оскаржило рішення антимонопольників в судах і досі не перерахувало гроші в обласну казну.

1.
ТОВ «Архбудекспертиза», Харків - 68 тисяч

Як і УСП «Україна», товариство не визнало порушення і звернулося до суду. Нині триває розгляд скарги «Архбудекспертизи» в харківських судах.

Найгірше ж, зі слів Гупала, те, що воно й далі поширює інформацію, яка вводить в оману. Бо закони України не забороняють товариству це робити, доки не буде відповідного рішення служителів Феміди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-9 штрафів від волинських антимонопольників
14 листопад, 2012, 15:29