Розслідування розстрілу Майдану затягують, - волинські активісти

Розслідування розстрілу Майдану затягують, - волинські активісти
Волинські майданівці, які постраждали під час Революції гідності, переконані, що розслідування у справі розстрілів штучно затягують.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

За словами бійця 35-ї Волинської сотні майдану Олександра Гуча (псевдо «Пегас»), влада штучно затягує процес розслідування. Мовляв, про це свідчить і той факт, що досі ніхто не отримав покарання за вбивства Героїв Небесної Сотні.

«Тоді не бракувало ні часу, ні рук… Тому, як на мене, це штучне затягування часу та розслідування. Що нова влада, що стара влада – між собою тісно пов’язані і одні перед одними «танцюють» і стараються бути чемними. Тому я маю сумніви щодо того, чи доведуть цю справу до кінця», – зазначає він.

Такої ж думки притримується і ковельчанин Володимир Мовчан, який постраждав від кулі снайпера під час штурму Майдану беркутівцями.

«Мені здається, що розслідування нема, робиться тільки вигляд. Ми хотіли змінити систему, а змінились тільки обличчя в кабінетах. Система залишилась і вона не хоче віддавати тих, хто служив їй вірою та правдою, вона не може виявити неповагу до тих, хто виконував команди (можливо злочинні), тому що в наступний раз, як народ підніметься, ніхто не заступиться. Що робити? Ламати систему далі», – переконаний чоловік.

За словами Олександра Гуча, спочатку розслідування велось активніше: в учасників і постраждалих відбирали покази та пояснення, але за давністю років це вже не є актуальним. Вперше він поспілкувався з прокурором Генпрокуратури, який вів справу, лише після повернення з-за кордону, куди його відправили на лікування через важке кульове поранення на Майдані. Допит відбувся у серпні і тривав 2-3 години, під час якого учасник Революції гідності розповів усе, що бачив.

«Та цей допит у підсумку був схожий на те, що я доказував, що це поранення отримав саме на Майдані, а не посеред будь-якого іншого місця в Києві. А питання кулі, яка досі сидить у моєму тілі, зацікавило слідчих тільки через півтора року. Мене викликали лише у 2015 році запитати, чи досі вона в мені. Ось і все слідство», – наголошує Олександр Гуч.

Володимир Мовчан також підтверджує, що слідчі на початках з ним контактували і він їздив на слідчий експеримент. Однак, через важке поранення голови він майже нічого не пам’ятає про самі події, тому Генпрокуратура його особливо не турбує.

В той же час, на думку Олександра Гуча, у такому темпі рухається не лише прокуратура, а й весь державний механізм. Також його обурює те, що через зволікання і затягування розслідування, майже всі підозрювані та обвинувачені у справі – повтікали у Крим та Росію.

«Це з людей глузують і потім кажуть «а шо ми можемо». Я сумніваюся що когось таки притягнуть до відповідальності. Я лишився живий і це для мене важливо. Було би добре, якби винних знайшли і вони отримали покарання, але я не вірю. Як мінімум — не при цій владі», – резюмував постраждалий майданівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не буде розслідувати. Злочинці сидять на найвищих стільцях у Неньці!
Відповісти
Останні новини
Розслідування розстрілу Майдану затягують, - волинські активісти
03 травень, 2017, 21:00