Проблема Ковельського ветсанзаводу: фахівці кажуть, що небезпеки вірусів нема

Проблема Ковельського ветсанзаводу: фахівці кажуть, що небезпеки вірусів нема
У воді з колодязів поблизу Ковельського ветсанзаводу спеціалісти не виявили небезпечних бактерій, вірусів чи збудників захворювань. У Ковелі відхилення від бактеріологічних показників загалом значно нижчі, ніж в області.

Про це 10 травня під час наради щодо ситуації на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод» повідомила директор Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Держсанепідслужби України Наталія Янко.

За її словами, представники служби брали лабораторні аналізи води у колодязях у радіусі півкілометра навколо ветсанзаводу. Загалом таких проб взяли 65.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПРОБЛЕМУ ВЕТСАНЗАВОДУ


За результатами досліджень, у 17% виявили перевищення за санітарно-хімічними показниками, у 21% - відхилення за бактеріологічними показниками. Не виявлено збудників небезпечних захворювань сибірки чи туляремії. Натомість показники інфекційних захворювань у 2016 році були в середньому у 5 разів нижчою ніж в області. У 2017 році ці показники вже були у 6 разів нижчими, ніж в області загалом.

Янко зауважила, що аналогічна ситуація із ротавірусами, показники у Ковелі втричі нижчі, ніж на Волині. Причинами ж мікробіологічного забруднення може бути недотримання норм при облаштуванні колодязів. Окрім того там, де показники перевищували норму, представники служби проводили знезараження та хлорування води, після чого спостерігали нормалізацію.

Натомість представниця громади зауважила, що мешканці околиць ветсанзаводу чекали на перевірку води, та до більшості із них так ніхто й не завітав, аби взяти проби. Тому вона припускає вибірковість проведення аналізу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проблема Ковельського ветсанзаводу: фахівці кажуть, що небезпеки вірусів нема
10 травень, 2017, 20:23