Луцький бюджет на закордонних паспортах щодня втрачає 30 тисяч

Луцький бюджет на закордонних паспортах щодня втрачає 30 тисяч
Щодня бюджет Луцька втрачає близько 30 тисяч гривень через те, що у ЦНАПі не видають закордонні паспорти. Коли налагодиться зв’язок з системою – досі невідомо.

Про це заявила заступник директора ЦНАП Оксана Салій, - повідомляє інформагентство Волинські новини.

Нагадаємо, 6 квітня по обіді роботу з оформлення та видачі закордонних паспортів державним підприємством «Документ» було припинено у зв’язку з тим, що Служба безпеки України проводила слідчі дії. Тож 6 квітня о 16.00 зник зв’язок з сервісом і у луцькому ЦНАПі.

Як відомо, того ж дня Європейський парламент ухвалив рішення про безвізовий режим для України. Якщо «безвіз» запрацює з червня цього року, то власникам біометричних паспортів не потрібно буде оформляти візи, щоб поїхати в країни Шенгену. Прес-секретар держпідприємства «Документ» Володимир Поліщук пообіцяв, що вже 11 квітня сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів відновлять роботу у Києві, а потім упродовж тижня мають відновити роботу всі 26 регіональних центрів, а також центри надання адмінпослуг. Проте в цей термін змін не відбулося.

Згодом роботу сервісів видачі закордонних паспортів в Україні пообіцяли відновити найближчим часом. Як інформував сайт ДП «Документ», 18 квітня три центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс» в Києві відновили роботу в повному обсязі, як з оформлення, так і видачі закордонних паспортів та ID-карток.

Як пояснила Оксана Салій, для того, щоб заключити договір з новим провайдером, потрібно розірвати угоду зі старим. Про наміри розірвати договір оператора повідомили і чекають на відповідь 18 травня і лише тоді зможуть розпочати процедуру розірвання угоди, заключення нової угоди з іншим оператором та купуватимуть і встановлюватимуть додаткове серверне обладнання. На це, на жаль, потрібно не менше місяця часу.

Зі слів Оксани Салій, до того, як зник зв’язок, у ЦНАПі приймали до сотні людей, які хотіли виготовити паспорти. Це, своєю чергою, було суттєвим наповненням бюджету, адже близько 30 тисяч гривень щодня надходило до міської казни за цю послугу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кончена бюрократія, дикі непрофесіонали
Відповісти
Нічого не ясно - до чого в статтю приплели провайдера, яким він боком, і чому з ним треба розривати угоду, якщо в першій частині новини йдеться що першопричина - дії СБУ?
Відповісти
Останні новини
Луцький бюджет на закордонних паспортах щодня втрачає 30 тисяч
11 травень, 2017, 13:17