Нема жодного поворотного моменту, - новий консул про теракт у Луцьку

Нема жодного поворотного моменту, - новий консул про теракт у Луцьку
Обстріл Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку не став поворотним моментом у стосунках двох народів.

Про це в інтерв’ю виданню Монітор Волинський заявив новопризначений Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур.

За словами Мазура, історія Польщі й України має не лише білі, але й чорні сторінки. «Я вважаю, що цими справами повинні займатися історики. Якщо ми не прийдемо до спільної оцінки складних подій, то завжди матимемо проблему з тим, щоб одне одного зрозуміти», - каже він.

Дипломат нагадав, що засновано Польсько-український форум партнерства, до складу якого входять історики та науковці з обох сторін. Вони зустрічаються, розмовляють і намагаються знайти спільну позицію, яка не викликала би стільки емоцій, як сьогодні.

«Основний елемент – це справа майбутнього. Тут ми ще маємо дуже багато роботи. Польща була і є поборником вступу України до ЄС. Разом ми можемо багато зробити у сфері самоврядування, є безліч програм Євросоюзу, і я робитиму все для того, щоб ми могли реалізувати якнайбільше проектів, які служитимуть спільним справам, зокрема й безпеці України», - розповів генконсул.

На запитання, чи обстріл консульства стане поворотним моментом у польсько-українських відносинах, Вєслав Мазур категорично заявив: «Немає тут жодного поворотного моменту. Це чергові дії груп, середовищ людей, які намагаються посварити Польщу з Україною. І тут я не бачу нічого такого, що кидало би тінь на співпрацю. Зовсім навпаки – демонстрація єдності, взаємодія, спільне вирішення проблем призведе до того, що ми виб’ємо аргументи цим групам, які неприязно ставляться до Польщі й України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нема жодного поворотного моменту, - новий консул про теракт у Луцьку
11 травень, 2017, 21:00