Нацкомісія з моралі займеться шкільними зошитами

Нацкомісія з моралі займеться шкільними зошитами
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі попросила Кабмін внести продукцію шкільного призначення, що ввозиться з-за кордону, до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Нацкомісії.

Відповідне рішення було прийнято після розгляду на Комісії питання про дотримання вимог пункту 3 розділу ІІ Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2012 року» стосовно заборони розміщення реклами (крім соціальної реклами) в підручниках, щоденниках та іншій друкованій продукції шкільного призначення.

В листі, який направлено уряду, зокрема зазначається, що раніше питання було розглянуто Державною митною службою та надано пропозиції щодо здійснення контролю на відповідність вимогам чинного законодавства друкованої продукції шкільного призначення, що ввозиться на територію України з інших держав.

На сьогодні у Перелік продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні, продукція шкільного призначення не включена. Державною митною службою запропоновано включити її до зазначеного Переліку для забезпечення контролю за її відповідністю вимогам національних стандартів. Зважаючи на це рішення, з урахуванням пропозицій стосовно фактів ігнорування чинного законодавства України в частині захисту прав та інтересів дітей виробниками та розповсюджувачами друкованої продукції шкільного призначення, прийнято згадане рішення в Комісії по моралі та направлено лист уряду.

У Комісії нагадали, що відповідно до нацстандарту України ДСТУ 4736:2007 «Зошити шкільні. Технічні умови», на сторінках обкладинки зошитів дозволено розміщувати ілюстровану та навчальну інформацію державною мовою за узгодженням її змісту з Міністерством освіти і науки України.

Нещодавно в Україні розгорівся справжній скандал навколо того, чи можуть бути зображені на шкільних зошитах неоднозначні історичні постаті, приміром такі, як Володимир Ленін і Йосип Сталін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на фото жёсткая тетрадь :)
Відповісти
Останні новини
Нацкомісія з моралі займеться шкільними зошитами
16 листопад, 2012, 10:55