Міносвіти оприлюднило правила цьогорічної вступної кампанії

Міносвіти оприлюднило правила цьогорічної вступної кампанії
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оприлюднило правила вступної кампанії 2013 року: нові правила майже не відрізняються від правил прийому 2012 року.

Як повідомляє видання Дзеркало Тижня, документи на денну форму навчання абітурієнти зможуть подати з 1 по 31 липня.

Мінімальний бал сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання залишиться на рівні 124 для непрофільних предметів та 140 – для профільних.

Випускники підготовчих курсів ВНЗ зможуть отримати по 20 додаткових балів, а призери всеукраїнських конкурсів та олімпіад – до 50. Абітурієнти зможуть одночасно подавати документи у 5 навчальних закладів на 3 спеціальності в кожному з них.

Перші рейтингові списки абітурієнтів, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, мають бути оприлюднені 1 серпня. Зарахування на денну форму навчання за держзамовленням має відбутися до 11 серпня.

Разом з тим, згідно з новими правилами, іноземні громадяни тепер зможуть отримувати освіту в Україні тільки за контрактом. Оплату за навчання студент повинен буде здійснювати тільки після укладення контракту з вишем і після опублікування наказу про його зарахування. Відзначимо, що раніше іноземні студенти могли навчатися на бюджеті, як і громадяни України.

Окрім того, у нових правилах зберігається можливість подавати документи за допомогою Єдиної державної електронної бази з питань освіти, робота якої 2012 року викликала безліч негативних відгуків.

За даними Міносвіти, 2013 року число випускників 9-х та 11-х класів перевищить 634 тис. осіб, що приблизно на 48 тис. менше, ніж 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міносвіти оприлюднило правила цьогорічної вступної кампанії
16 листопад, 2012, 11:58