На Волині просять коштів на ремонт пам’ятки архітектури національного значення

На Волині просять коштів на ремонт пам’ятки архітектури національного значення
На розробку проектно-кошторисної документації на ремонт Свято-Михайлівської церкви УПЦ в селі Кислин Локачинського району, із обласного бюджету просять виділити 15 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, пише Інформаційне агентство Волинські Новини

Член комісії Михайло Скопюк повідомив, що до нього звернулася громада Свято-Михайлівської церкви УПЦ села Кисилин, які просять виділити кошти на ремонт храму, який є пам’яткою національного значення. Наразі 10 тисяч гривень на розробку проектно-кошторисної документації виділила Локачинська районна рада і громада просить депутатів Волиньради виділити 15 тисяч.

Депутати рекомендували підтримати пропозицію виділення коштів на проектні роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Небагато сіл Волині можуть похвалитись такою церквою з такою багатою історією (1777р.). А самЕ село – родове гніздо Киселів, протестантська святиня, аріянські школи, які різко піднесли рівень освіти на Волині, Чаплич-Шпановський, Петро Стегман, Федор Симоне, Андрій Вишоватий, костел кармелітів… При панській Польщі сюди каретою їздив сам філософ Липинський. Отримував на тамтешній пошті «Кобзарі» Тараса Шевченка і дарував затурцівським селянам. А мій покійний батько на вечорницях в місцевій хаті-читальні за ніч прочитував місцевій молоді повість Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?". Стояла тиша - муху було чути, - розповідав покійний тато. Культура!!! І тут просять 15 тисяч?!.. Хіба це гроші? Один, блядь, шепелявий український міністр з гнилою печінкою, проїздом на Закарпаття пообідав зі своєю охороною в дорогому приватному ресторані Львова на 42 тисячі гривень. Пообідав, не розрахувавшись. Фіскальний чек вручили власнику закладу. Дорогі і вишукані страви запивали елітним шотландським віскі An Cnoc 0,7 л. 18 років витримки. За 2 години після цієї «трапези» він виступав перед закарпатцями і навчав їх «боротьби з корупцією». То ж, можливо, місцеві євреї погодяться виділити Кисилину 15 тисяч «деревяних»?
Відповісти
Останні новини
На Волині просять коштів на ремонт пам’ятки архітектури національного значення
13 травень, 2017, 13:02