Біля монастиря під Луцьком буде парк

Біля монастиря під Луцьком буде парк
Біля монастиря, що в селі Жидичин, буде парк.

21 травня, о 16.30, у селі Ківерецького деканату відбудеться відкриття парку ім. Данила Галицького поблизу чоловічої обителі Святителя Миколая Чудотворця, - повідомили у волинській єпархії УПЦ КП.

Ініціативу ченців підтримала місцева сільрада, тож 13 травня насельники монастиря спільно з мирянами розпочали прибирання та облаштування території: висадили квіти, розрівняли стежки, посадили дерева, тощо.

Підтримати жидичан прибули: перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад, депутат міськради обласного центру Андрій Авраменко та інші посадовці.

Декан монастирів та намісник цієї обителі архімандрит Константин (Марченко), зазначив у коментарі для інформаційної служби єпархії: Жидичин не хоче миритися зі статусом села. Адже в першій згадці про монастир у Волинсько-Галицькому літописі, зазначено, що князь Данило Галицький у 1227 р. їздив молитися сюди. На той час поселення складало конкуренцію Луцьку. Тому сьогодні громада хоче відродити забуту славу містечка. Один із кроків у цьому напрямку – створення парку на честь великого князя.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Біля монастиря під Луцьком буде парк
16 травень, 2017, 07:55