Відтепер українці можуть самі вибрати куди поїхати за санаторною путівкою

Відтепер українці можуть самі вибрати куди поїхати за санаторною путівкою
Кабінет Міністрів України змінив порядок забезпечення санаторно-курортними путівками громадян з інвалідністю та постраждалих учасників АТО, дозволивши їм самим обирати заклад для оздоровлення.

Зокрема, з метою забезпечення вільного вибору санаторно-курортного закладу для осіб з інвалідністю замінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості лікування (путівки) зазначеній категорії громадян через безготівкове перерахування коштів закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа з інвалідністю - управління - санаторій).

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Це сприятиме не лише ефективному використанню бюджетних коштів, а й поліпшенню результативних показників у сфері санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю та ветеранів війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, адже їм надаватимуть можливість вибирати будь-який заклад України відповідно до медичних показань.

Наказом Мінсоцполітики від 06.04.2017 року № 575 встановлено у 2017 році граничну вартість путівки деяким пільговим категоріям громадян, а саме:

- інвалідам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, інвалідам загального захворювання та з дитинства - 5250 грн. на 18 днів;

- інвалідам з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку - 18217 грн. на 35 днів;

- учасникам бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції - 6300 грн. на 18 днів;

- громадянам, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - 4691 грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відтепер українці можуть самі вибрати куди поїхати за санаторною путівкою
17 травень, 2017, 14:24