Петро киває на Івана: у Нововолинську місяцями не можуть вивезти гілки

Петро киває на Івана: у Нововолинську місяцями не можуть вивезти гілки
Комунальники протягом кількох місяців не можуть прибрати зрізані гілки на 15-му мікрорайоні Нововолинська.

Про це повідомляє Буг.

До наведення благоустрою доклали зусиль мешканці будинку №10 ще перед Великодніми святами.

«Ми самі виконали роботу ВУКГ. Своїми силами найняли людину, щоб вона почистила ті хащі перед нашим будинком. Це дорога, яка належить комунальному господарству, за законом 25 метрів з обох сторін вони мають її обслуговувати. Там були такі зарості!.. Наркомани лишили після себе купу шприців. Я організував людей, позбирали це сміття. За 9-м будинком теж гілля лежить, ніхто навіть не думає нічого робити», - скаржиться голова ЖБК «Весна» Борис Сікора.

Сікора переконує, що апелював з цього приводу до міської влади. «Звернувся до заступника мера Рожелюка, він обіцяв вивезти ці гілки. Звертався і в ВУКГ, а вони надіслали відповідь, мовляв, треба укласти з ними угоду і заплатити за роботу», – зазначив він.

Однак комунальники – іншої думки.

«Мешканці цих будинків посадили дерева, потім прийняли рішення позрізати. З нами вони не радилися, а витягнувши ті гілки на проїжджу частину, відразу почали шуміти, що прибрати це має ВУКГ. Так, ми пропонували укласти з нами договір на вивіз гілля і тоді б могли їм надати послугу, так як на сьогодні господарство в цілому знаходиться у скрутному фінансовому становищі. І якщо це наші дерева, тоді виникає питання, а хто дозволив зрізати їх? Дозволу такого ніхто не надавав. А просто так брати і різати не можна. Комісія визначає чи дерево є аварійним, чи воно є зараженим хворобою. Тоді приймає рішення і акти проходять через виконком. Виходить, коли Сікора різав гілля, то ці дерева були його, а коли треба вивозити – стали комунального господарства», – прокоментував ситуацію начальник Нововолинського ВУКГ Артем Жигалюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Петро киває на Івана: у Нововолинську місяцями не можуть вивезти гілки
18 травень, 2017, 15:11