Особливу малечу на Волині лікують тварини

Особливу малечу на Волині лікують тварини
Понад 5 років у Ковелі функціонує міський центр соціальної реабілітації для неповносправних дітей.

Послугами цього закладу користуються як жителі Ковеля, так і родини з населених пунктів Ковельського району, - повідомляє ВРД НСТУ.

Кімнатний зоопарк не просто доповнює інтер’єр центру, а й позитивно впливає на психіку дітей, – каже директор центру соціальної реабілітації для неповносправних дітей Марія Кисляк.

«Дітки, спілкуючись з тваринами, навчаються їх доглядати. Вони стають більш спокійними, розсудливими. Зоотерапія зараз – дуже популярний вид реабілітації в світі. Вона використовується для лікування різних хвороб, таких як ДЦП та нервових захворювань», – розповідає директор центру.

У мобільному кабінеті центру проводять заняття з соціально-побутової адаптації. Дітей вчать бути самостійними, навичкам особистої гігієни.

«Завдяки благодійникам з-за кордону, в центрі з’явився потрібний для занять фізкультурою інвентар. Центр спрямований на реабілітацію та соціалізацію їх у навколишньому середовищі. В центрі ми займаємося не тільки реабілітацією, а ще й навчанням. Ми займаємося за методикою Монтессорі. У нас є піскотерапія, казкотерапія, ігрова терапія. Працюємо з різними категоріями дітей — від 2-х до 18-ти років», – розповіла асистент вчителя-реабілітолога Іванна Рубаха.

У центрі також функціонують кабінет фізичної реабілітації, ігровий зал та сенсорна кімната. Про дозвілля вихованців центру реабілітації розповідає виставка творчих робіт. Діти із задоволенням малюють, виготовляють вироби з пластиліну. Пробують себе в театральних постановках.

Загалом центр соціальної реабілітації сьогодні відвідують близько 30 ти дітей з Ковеля та району.

Окрім міської влади, суттєву підтримку соціальному закладу надають спонсори та благодійні організації. Загалом же у Ковелі проживає понад 3 сотні дітей з особливими потребами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.