У Луцьку хочуть створити підприємство для безпритульних тварин

У Луцьку хочуть створити підприємство для безпритульних тварин
Захисники тварин ініціюють створення комунального підприємства «Ласка», яке опікуватиметься притулком для тварин, стерилізацією і виловом звірів.

Відповідний проект рішення про створення підприємства вивісили на сайті Луцької міської ради.

Його ініціатором є ГО «Волинське товариство захисту тварин». Керівник організації Богдана Новарчук розповіла, що підприємство необхідне для того, аби розмежувати функції, які нині виконує декілька комунальних підприємств і громадська організація.

«На сьогодні, для того аби утримувати притулок, необхідно задіяти кілька організацій. Наприклад, аби отримати машину для вилову, необхідна згода Луцькспецкомунтрансу, а щоб написати проект нашій організації доводилося збирати численні підписи різних установ», − розповіла Новарчук.

Коли функції підприємств розмежують, то Луцький зоопарк займатиметься дикими тваринами, КП «Ласка» − безпритульними, а Луцькспецкомунтранс своїми безпосередніми обов’язками.

Планується, що на підприємстві працюватимуть 17 людей, серед них і команда відлову тварин для стерилізації. Директором підприємства пропонують призначити Богдану Новарчук.

Згідно з запропонованим статутом, підприємство буде ловити тварин, стерилізувати і каструвати їх, повертати на місце проживання або утримувати у притулках.

Окрім цього КП «Ласка» шукатиме нових власників для тварин, продаватиме безпритульних тварин, утримуватиме притулок, організовуватиме виставки, навчання для дресирувальників, братиме участь у міліцейських рейдах для перевірки дотримання власниками тварин Правил утримання домашніх тварин та навіть виготовлятиме і продаватиме ветеринарні препарати, зоотовари, корми та добавки.

«Пріоритетом є розбудова притулку для тварин. Це те, на чому ми акцентуємо увагу: захистити населення від безпритульних тварин і забезпечити гуманне ставлення до звірів. Виробництво кормів – це види діяльності записані у статут на майбутнє. Можливо, за п'ять років. Нині баз для цього немає. Але в майбутньому у планах у нас навіть видавництво газети», − зазначила Новарчук.

Капітал підприємства, згідно зі статутом, становить 500 000 гривень. Гроші планують взяти з міського бюджету. Зі слів Богдани Новарчук, ці кошти нині міська влада вже виділяє з казни, але двом різним підприємствам. 200 тисяч гривень для утримання притулку та 300 тисяч гривень для КП «Луцькспецкомунтранс» для відлову тварин.

Підприємство хочуть розмістити за адресою Мамсурова, 9, де нині працює притулок для тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна було б створити й цвинтар для померлих/загиблих домашніх улюбленців. От де зараз поховати вівчарку, яку утримували в квартирі, якщо немає автомобіля, щоб вивезти? В контейнері для сміття?
Відповісти
класна фотка
Відповісти
Хорошее дело. Удачи.
Відповісти
правильно,цілком погоджуюсь,класна ідея!це вже давно слід було ооганізувати
Відповісти
Я б на роботу туди пішла. З чотирилапими легше ужитись ніж з двоногими. Контакти Данині не підкажете?
Відповісти
контакти дани 0994619630 але все не настільки райдужно. люди працюють у жахливих умовах і за мізерну плату.
Відповісти
читаю - і не можу стриматись від посмішки. от брехня! що значить - 2продавати безпритульних тварин"?)))))))))))))))і багато бажаючих "купити"? які ціни? а що значить "міліцейські рейди"???? так на той притулок вже давно варто міліцію запросити! хто з присутніх тут в курсі справ в тому концтаборі для собак? прививки не роблять, собак не лікують і нормально не годують, сидять в маленьких брудних кліточках по пару штук. я вже чув, що собаки почали загризати одна одну від голоду і трупи мішками вивозять щотижня! то не дай Бог собаці потрапити в руки такій "зоозахисниці" як Новарчук Дана!
Відповісти
Так у нее вот такие отчеты доклады-одним словом вранье-постоянно звучат на ТВ в прессе.Людям сказки Пушкина рассказывает.У нее все красиво звучит-для тех кто ее не знает и не сталкивался с ее деятельностью.Планы у нее как у гитлера....За 5 лет ее деятельности уничтожено тысячи животных.Кстати, и концлагерь уже есть-в котором хозяйка она.Нелюди и ненавистники животных-вот кто может порадоваться ее успехам и достижениям
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть створити підприємство для безпритульних тварин
19 листопад, 2012, 16:38