Посадовців «Мотору» підозрюють у мільйонних махінаціях

Посадовців «Мотору» підозрюють у мільйонних махінаціях
Військова прокуратура підозрює посадових осіб ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» ДК «Укроборонпром» у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до привласнення, розтрати або заволодіння коштами під час виконання угод про закупівлю запчастин до двигунів літаків.

Про це повідомляють Наші Гроші з посиланням на ухвали Луцького міськрайонного суду.

За даними слідства, у 2015-2016 роках ремонтний завод «Мотор» уклав угоди про поставку агрегатів та запчастин для авіаційних двигунів з приватними підприємствами. В результаті держзавод переказав 5 фірмам за запчастини до двигунів військових літаків 65,9 мільйонів гривень:



Суд задовольнив клопотання військової прокуратури Луцького гарнізону, яка розслідує кримінальне провадження, і надав їй доступ до реєстраційної документації 5 приватних фірм, та їх документів звітності, що стосуються укладення договорів з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» за період з із 1 січня 2015 року по 30 квітня 2017 року.

Засновниками запорізького ТОВ «Промелектроніка» є сім’я Гусаків – Анастасія Олександрівна, Сергій Олександрович та Олена Вікторівна. Власниками ТОВ «Інтер Авіа Інвест» з Дніпра є Антон Василенко та Андрій Жигалкевич, який очолює фірму.

Засновником та керівником київської «Компанії «Промтехмаркет» є харків’янин Ігор Пітонов. Власником одеського ТОВ «Авіа-Комплект» є Володимир Яровіков, директор Сергій Пахомов. Засновники «Імпера Груп» з Дніпра Станіслав Сало та Юрій Мушкін, який також є керівником фірми.

«Промелектроніка», «Компанія «Промтехмаркет» та «Авіа-Комплект» раніше фігурували у справі, в рамках якої посадовців ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» підозрювали в розкраданні державних мільйонів під час ремонту літаків-винищувачів та бомбардувальників.

З кінця листопада 2015 року ДП «ЛРЗ «Мотор» очолює Володимир Маракулін. До цього багато років заводом керував Микола Матрунчик, якому в 2013 році Віктор Янукович присвоїв звання Героя України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да всі знають, що робиться на тому заводі. І Матрунчік теж не за посмішку "героя" отримав.
Відповісти
Останні новини
Посадовців «Мотору» підозрюють у мільйонних махінаціях
23 травень, 2017, 10:50