Волинські бюджети на газу можуть заробляти мільйони

Волинські бюджети на газу можуть заробляти мільйони
Від розробки газу на волинському родовищі вже з наступного року місцеві бюджети області можуть отримувати 4,7 мільйони гривень.

Про це стало відомо 23 травня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології раціонального використання природних ресурсів.

Під час розгляду питання « Про звернення Держгеонадр України щодо погодження надання надр у користування ПАТ «Укргазвидобування» (Вічинсько-Доросинська площа» повідомили, що за рахунок розробки волинського родовища газу з 1 січня 2018 року місцеві бюджети на Волині можуть отримати орієнтовно 4,7 мільйона гривень. Йдеться про те, що саме тоді набере чинності закон, згідно із яким частина ренти за нафто- й газовидобуток обсягом 5% спрямовуватимуть до місцевих бюджетів.

Начальник Локачинського цеху з видобутку нафти, газу, конденсату ГПУ «Львівгазвидобування» ДК «Укргазвидобування» Іван Яковів зауважив, що, до прикладу, сусідня Львівщина очікує на надходження до бюджету 87 мільйонів гривень, адже там розташовані 23 родовища. На Волині ж з 1 родовища можна буде спрямувати до місцевих бюджетів 4,7 мільйонів гривень.

Зрештою, депутати рекомендували «Держгеонадрам» не виділяти надр на Вічинсько-Доросинській, Семеринськй та Літинсько-Озерянській площі. Мотивували бранці громади таке рішення тим, що на територіях треба проводити геологічне вивчення нафтогазоносних родовищ. Звучали й слова про те, що треба розвивати комунальне підприємства «Волиньприродресурс».

Натомість представник державного підприємства зауважив, що таким чином відбувається пряме блокування надходжень до бюджету.

«Обласна рада – як собака на сіні: і сама не їсть , і іншим не дає», - зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські бюджети на газу можуть заробляти мільйони
23 травень, 2017, 12:16